Alba Payàs comparteix experiència i coneixements en una magnífica formació que va abordar les claus per a acompanyar amb rigor a persones que travessen el dol

Publicat el 28 de Maig de 2019

El COPIB va celebrar els passats dies 3 i 4 de maig amb gran èxit de participació el curs dirigit per la psicoterapeuta Alba Payàs Puigarnau ‘Com facilitar grups de suport per a persones que viuen pèrdues i/o travessen el dol'. Exquisida, sensible i generosa en la docència, la directora del màster en dol IL3 de la Universitat de Barcelona i directora de la Unitat de Dol de l'Institut IPIR va compartir els seus coneixements en un taller teoricopràctic, carregat de vivències, que va permetre a les persones assistents aprendre a identificar els diferents grups de dol segons el nivell d'intervenció, organitzar la primera sessió per a motivar i prevenir l'abandonament, identificar els objectius terapèutics principals del grup, descriure les intervencions comunes que realitza el facilitador i prevenir els errors comuns en la facilitació d'un grup.

Durant el taller, l'especialista va parlar de la singularitat i la individualitat de cada dol i va insistir que cada persona ha de seguir el seu propi procés. Per aquest motiu, va remarcar que la funció principal del professional de la Psicologia en aquests casos és acompanyar des del respecte a la persona perquè pugui transitar per cada etapa de la millor manera, d'acord a allò que està experimentant. En definitiva, una intervenció rigorosa es basa en respectar el procés individual de cada individu. La persona elegeix quan compartir, què verbalitzar i com expressar allò que senti a cada moment.

En concloure la sessió, les persones assistents varen coincidir en assenyalar que Alba Payàs és una formadora exquisida i una professional que mostra sensibilitat, delicadesa i generositat extraordinàries a l'hora de transmetre els seus coneixements en un taller que varen valorar com molt pràctic i molt vivencial.

Autora de diverses publicacions, Alba Payàs és una autoritat en la matèria i des de l’IPIR es dedica a formar a professionals que desitgen acompanyar i tractar a les persones que es troben en situacions de desemparament complexes.