Celebració de la reunió de la Junta del COPIB a Eivissa-Formentera

Publicat el 26 de Setembre de 2012

Dijous passat, 20 de setembre, el degà del COPIB, Javier Torres, el tresorer, Fernando Rivera i la vocal d’Eivissa-Formentera, Minaya Benavente es varen reunir a Eivissa amb els col·legiats de l’illa.

Varen acudir a la reunió més de 25 psicòlegs, un número important que posa de manifest la preocupació general que existeix entre el nostre col·lectiu, amb el tema del reconeixement de la Psicologia com a professió sanitària i amb l'obtenció de l'acreditació de psicòleg general sanitari. És cert que la major part de la reunió es va centrar en aquest assumpte, però també es va parlar d’altres aspectes que preocupen als col·legiats, com el canvi de l’Iva i l’augment de les retencions.

Quant a l'acreditació, es va explicar que el nostre és l'únic col·legi de tot l’Estat que acredita a la persona com a psicòleg general sanitari, ja que en la resta de comunitats el que s'acredita és el centre sanitari. La comissió que resol aquesta acreditació està composta per dos representants de la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social; dos representants de la UIB; i dos representants del COPIB.

Es varen tornar a explicar les vies per les quals es pot aconseguir aquesta acreditació, recordant que al web del COPIB s’informa de tots els passos i requisits necessaris per sol·licitar-la.

Així mateix, es va posar l'accent que els professionals que ja tenen el títol de psicòleg clínic, no han de sol·licitar aquesta acreditació ja que ells ja són sanitaris; el que sí han de fer és registrar-se en el COPIB com a tals.

També es va aclarir que no es cobra cap tassa per la tramitació de l'acreditació de psicòleg general sanitari, i es va animar a tot aquell que compleixi els requisits a sol·licitar l'acreditació.

El degà i el tresorer del COPIB varen resoldre tots els dubtes dels assistents. Com sempre, la reunió es va desenvolupar dins d'un marc de confiança i comoditat que va fer que aquesta trobada fos, no només agradable, sinó molt profitosa per a tots.