Celebrada l’activitat organitzada pel COPIB "Com prevenir la violència de gènere? La cultura del bon tracte" al Club Diario de Mallorca

Publicat el 23 de Maig de 2017
Celebrada l’activitat organitzada pel COPIB "Com prevenir la violència de gènere? La cultura del bon tracte" al Club Diario de Mallorca

El passat dia 11 de maig es celebrà al Club Diario de Mallorca l’acte organitzat pel COPIB “Com prevenir la violència de gènere? La cultura del bon tracte" en el que participaren diferents persones representants i expertes en matèria d’Igualtat, Gènere i Violència.

L’acte, que tingué una durada aproximada de 2 hores, estigué dividit en 3 parts: 

- una conferència a càrrec de Rosa Àlvarez Prada, psicòloga de Galícia i coordinadora del Grup de Treball de Psicologia i Igualtat de Gènere. 

- la presentació del Manual de Bones Pràctiques en Psicologia i Igualtat de Gènere que realitzà la vocal d’Igualtat i Gènere del COPIB, Ana Maria Madrid Domenech i que teniu disponible a https://www.cop.es/GT/MANUAL-BUENAS-PRACTICAS.pdf

- una Taula Rodona en la qual es realitzà una anàlisi de l’estat de “L’abordatge i prevenció de la violència de gènere en la societat balear” i en què participaren la Sra. Fina Santiago (consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern Balear), el Sr. Aligi Molina (regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Palma), la Sra. Esperança Bosch (psicòloga i professora de la Facultat de Psicologia de les Illes Balears) i Mar Ferragut (periodista del Diario de Mallorca).

Durant aquesta trobada, es generà un espai de reflexió i debat en el qual es reivindicà la necessitat de la incorporació als centres escolars de la figura del/la psicòleg/a educatiu per tal de promoure, instaurar i impartir una educació en igualtat efectiva en la que s’ha d’aconseguir implicar a tota la comunitat educativa.

Per altra banda, es visibilitzaren a través d’exemples les principals dificultats que encara es troben les dones a la nostra societat en diferents àmbits, la facilitat de la perpetuació d’estereotips de gènere i els mecanismes adaptatius del patriarcat així com la necessitat de seguir conscienciant i sensibilitzant la població en matèria d’igualtat.

Finalment, es va fer referència a molts dels dispositius i recursos que actualment estan disponibles per al tractament i intervenció amb dones víctimes de la violència de gènere i als seus fills i filles i es formularen algunes propostes de millora per tal de seguir avançant en l’atenció integral de la violència de gènere.

A mode de conclusió comentar que l’activitat fou molt ben valorada per les persones convidades, el públic assistent es mostrà participatiu i es manifestà el compromís de seguir obrint vies de col·laboració entre el COPIB i les diferents institucions i entitats tant de caràcter públic com privat per seguir treballant en la construcció d’una societat més igualitària.