Celebrat el Curs "Dependències psicològiques: les noves Addiccions"

Publicat el 30 de Abril de 2012

Els passats 13 i 14 d’abril, hem realitzat el curs: “Dependències psicològiques: les noves addiccions”, dirigit pel psicòleg José Antonio Molina del Peral, expert en la intervenció de les addiccions i autor del llibre “SOS tengo una adicción”.

 

L’avaluació del curs ha posat de manifest la valoració positiva que han expressat els participants. Els continguts: diferències i similituds entre drogodependències amb i sense substància, factors de predisposició i les tècniques d’intervenció.

 

Ens ha apropat al coneixement de les addiccions sense substància (al joc, al treball, al sexe, a les compres, a la ingesta d’aliments...) així com l’avaluació de la persona addicta i les possibles intervencions terapèutiques, encaminades a la superació d’aquestes conductes.

 

Des de la vocalia, consideram la importància d’aquest tipus de curs-taller, una modalitat no massa llarga de durada (14 hores), amb un alt contingut i metodologia pràctica.

 

Un aspecte sempre interessant és la intervenció amb les famílies, la qual cosa ens queda pendent a desenvolupar amb temps exclusiu. En una posterior edició, al mes d’octubre, hi haurà un curs-taller específic sobre aquest àmbit d’actuació: FAMILIARS D’ADDICTES: ESCENIFICACIÓ DE LES INTERVENCIONS.

 

El curs comptarà, igual que en aquesta darrera edició, amb els crèdits de lliure configuració per part de la UIB, així com l’acreditació amb 2.4 crèdits per la Comissió de Formació continuada de les professions sanitàries de les Illes Balears.

 

Vos animam a participar en aquests altres curs del nostre Pla de Formació, ja que es prou interessant i perquè en molt poques ocasions es treballa com abordar aquest tema, en la valoració, en la importància del familiar durant el tractament, figura del coterapeuta, el seu abordatge emocional, etc.