El COPIB col·labora amb el III Congrés d'ASEMIP sobre noves figures i instruments sociolegals de protecció de la infància i l'adolescència

Publicat el 19 de Octubre de 2017

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) col·labora amb l'Associació ASEMIP en l'organització del III Congrés que promou l'entitat a Palma, els dies 26 i 27 d'octubre, per analitzar ‘Les noves figures i instruments sociolegals de protecció de la infància i l'adolescència’. La Junta de Govern del COPIB va decidir per unanimitat col·laborar com a patrocinador de l'esdeveniment pel seu gran valor científic, el seu fort vincle amb la Psicologia, així com per les grans expectatives de carrera professional que s'obren en l'àmbit en el qual centren el seu interès.

Professionals de l'àmbit de la Psicologia i del món jurídic es donaran cita en el saló d'actes de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears (ICAIB) per aprofundir en la matèria i en les figures del coordinador de parentalitat i defensor del menor, a partir de conferències, casos pràctics i taules rodones.

En concret, l'anàlisi de l'àrea psicològica acapararà el primer dia del congrés, dia 26 d'octubre, després de la inauguració de l'esdeveniment a càrrec de Martín Aleñar Feliu, degà del ICAIB, i de María Paz Antón Moreno, presidenta d'ASEMIP.

L'exposició sobre la implantació del programa Deusto Family PSYCH. Avaluacions i intervenció familiar, a càrrec d'Ana Martínez Pampliego, doctora en Psicologia i coordinadora del programa socioeducatiu d'intervenció postdivorci obrirà el torn d'exposicions, a les 17.00 hores. La ponència de Martínez Pliego es complementa amb la intervenció de Belén Pomar, treballadora social dels Serveis Socials de la Mancomunitat de Castelló, que parlarà de la seva experiència personal amb la implantació d'aquest sistema en el context del conflicte parental i el seu desenvolupament a Sant Mateu (Castelló). Rosa Mas Pinya, magistrada del Jutjat de primera instància número 12 de Palma, prendrà el relleu per a analitzar ‘La realitat dels nous instruments i figures de protecció en la jurisdicció de les Illes Balears’.

L'al·locució de la magistrada Mas Pinya donarà pas a la taula de debat de l'àrea psicològica sobre les noves figures de protecció de la infància i la família a l'àrea psicològica, així com la seva incidència en el procés contenciós que serà presentada per la lletrada especialista en Dret de Família, Gloria Pérez de Colosía, i moderada per la psicòloga forense, Olga Beltrán Nafro.

El discurs de Javier Torres, degà del Col·legi Oficial de Psicologia dels Illes Balears (COPIB), clausurarà la primera jornada del Congrés, que es reprendrà l'endemà, 27 d'octubre, amb les ponències de l'àrea jurídica.

Cal recordar que ASEMIP és una associació científica, de caràcter multidisciplinari, la finalitat de la qual és l'anàlisi i la recerca de les conseqüències de les ruptures de parella sobre els fills i, especialment, dels fenòmens d'interferència parental, és a dir, aquells processos en els quals els fills es veuen privats, parcial o totalment, de la necessària relació normalitzada amb les seves respectives famílies d'origen, paterna i materna, així com amb els seus ambients socials, sobretot, quan aquest allunyament és promogut per un dels seus progenitors.

L'entitat reuneix a professionals procedents de diverses àrees de treball i coneixement, tals com a jutges i advocats de família, fiscals, professionals de la Psicologia clínica i forense, psiquiatres, mediadors, sociòlegs, educadors, així com docents i investigadors universitaris, tots ells vinculats a la recerca, prevenció i intervenció sobre els efectes de les ruptures de parella en els fills.

Aquí teniu l'enllaç al tríptic del congrés