El COPIB col·labora en la VII Convenció de l'Associació de Psicòlegs Forenses de l'Administració de Justícia que se celebra a Palma

Publicat el 28 de Febrer de 2019

Coincidint amb el 36 aniversari de la Psicologia Forense, l'Associació de Psicòlegs Forenses de l'Administració de Justícia organitza la Convenció Anual amb el lema ‘Psicologia forense basada en l'evidència’, que se celebrarà a Palma els dies 28 i 29 de març. El COPIB participa en l'esdeveniment, que s'emmarca en la VII Convenció de l'associació i que reunirà professionals de la psicologia forense d'àmbit estatal per a promoure el debat i la reflexió entorn de temes de màxim interès i aspectes deontològics que afecten el col·lectiu de Professionals de la Psicologia que treballen en l'Administració de Justícia.

En concret, el programa de dos dies inclou conferències, taules de debat i comunicacions que permetran als assistents, entre altres qüestions, analitzar la coordinació de parentalitat en famílies altament conflictives; aprofundir en les característiques de personalitat no patològica d'interès forense; reflexionar sobre el risc de violència i les implicacions forenses; i aprofundir en la predicció del comportament i la valoració del risc de violència. Les jornades també dediquen un espai a l'anàlisi de casos pràctics que tractaran aspectes de gran impacte com ‘La transsexualitat en el menor d'edat: Gènere sentit o maltractament infantil’, ‘Retrat d'un assassí’ i ‘Casos específics vinculats a menors’. L'esdeveniment també dedica un apartat del seu programa per a presentar comunicacions i noves propostes de protocols d'avaluació dels psicòlegs forenses en àmbits diversos com la família, la Jurisdicció de Menors, dins de la valoració integral de violència de gènere. Finalment, està previst que en el transcurs de la trobada, l'associació lliuri l'IV Premi APF i celebri la seva assemblea anual.

La inauguració de les jornades, que es desenvoluparan en el saló d'actes de la Fiscalia de les Illes Balears, està prevista el dijous 28 de març, a les 9.30 hores, en un acte que comptarà amb les intervencions del president del TSJIB, Antonio José Terrasa García; el fiscal superior de les Illes Balears, Bartomeu Barceló Oliver; la directora general de Relacions amb l'Administració de Justícia, Esmeralda Rasillo López, la president de l’APF, Mª José Catalán Frías, i el degà del COPIB, Javier Torres.