El COPIB dona suport a la declaració de Menorca com a Illa Mindfulness per a afavorir el benestar psicològic de la ciutadania

Publicat el 11 de Juny de 2019

Menorca va ser declarada Illa Mindfulness el passat 31 de maig, en un acte institucional que va tenir lloc en la seu del Consell Insular i que va comptar amb la participació del COPIB. En el torn de parlaments, la representant de Menorca en la Junta de Govern del Col·legi, Maite Ferrero, va donar suport a la iniciativa promoguda per l'Associació Balear de Mindfulness, que vol traslladar la filosofia que transmet la pràctica de mindfulness a tots els àmbits de la vida (l'educació, l'esport o la vida quotidiana) i establir les bases d'un model de societat conscient amb nombrosos beneficis per a la població, des de la reducció de l'estrès fins a la regulació de la impulsivitat. L'acte va comptar també amb la presència d'Isaac Olives Pons, director insular de Promoció Turística, i de Marta Osuna, presidenta de l'associació promotora de l'esdeveniment.

En el seu discurs, Ferrero va recordar que el COPIB defensa les activitats dirigides a afavorir el benestar psicològic de la ciutadania com el mindfulness “una pràctica cada vegada més estesa que el Col·legi també promou a través dels grups de treball presents en les tres illes”. En opinió de la vocal de Menorca, “en una societat que valora cada vegada més l’autocura, la demanda d'aquest tipus de prestacions no deixa de créixer perquè permeten suportar i reduir els efectes de l'estrès i molts altres problemes del dia a dia”. “És molt important començar a cuidar-nos i saber com”, va assegurar Ferrero, que va concloure traslladant l'enhorabona, en nom del COPIB i en el seu propi, a la presidenta de l'Associació Balear de Mindfulness i a les persones que han impulsat el projecte.

Després de procedir a la lectura de la declaració, Ausiàs Cebolla, professor en la Facultat de Psicologia, adscrit al departament de Personalitat, avaluació i tractaments psicològics de la Universitat de València, va oferir la conferencia “Meditació i benestar: Cap a una psicologia positiva contemplativa'. La dissertació de Cebolla va servir per a inaugurar la I Jornada Mindfulness, que el dissabte va traslladar el gruix d'activitats previstes al Llatzeret de Maó i que va ser un èxit de participació amb totes les places de l'aforament cobertes per a assistir a les conferències i tallers previstos en el programa. Entre d’altres, el programa va incloure 5 tallers pràctics i diverses xerrades com 'Mindfulness: l'art de la contemplació', a càrrec de Denko Mesa; 'Treballant amb les emocions difícils', a càrrec de César Cofrade; 'Afrontant l'estrès amb Mindfulness', Mauro García; 'Construint un lloc segur. Mindfulness per a famílies', a càrrec de Betlem Colomina, i 'Introducció a l'entrenament en benestar basat en pràctiques contemplatives', d'Ausiàs Cebolla.