El COPIB participa al ‘IV Congrés Internacional de Psicologia Clínica i de la Salut Infanto-Juvenil'

Publicat el 27 de Novembre de 2018

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) ha participat en el 4rt Congrés Internacional de Psicologia Clínica i de la Salut amb nins i adolescents, celebrat a l'Hotel Meliá Palma Marina del 15 al 17 de novembre. La vicedegana de la institució col·legial, María José Martínez Muleiro, va intervenir en la inauguració de l'esdeveniment promogut pel grup de recerca Aitana de la Universitat Miguel Hernández i la UIB, que va comptar també amb la participació activa del Grup de Treball de Recerca, Prevenció i Assistència de la conducta suïcida (GTIPACS) del COPIB.

En concret, les psicòlogues Ángela Andújar i Patricia García, responsables del citat grup, varen presentar un pòster centrat en la ‘Sensibilització de la conducta suïcida en grups de risc, els adolescents’, al costat dels més de 500 treballs que s'han donat a conèixer en el marc d'aquesta edició del congrés amb l'objectiu de difondre els avanços més recents sobre el benestar psicològic infanto-juvenil, promoure l'intercanvi d'experiències i potenciar xarxes de col·laboració entre investigadors i professionals d'aquest camp.

Durant els tres dies en els quals es va desenvolupar la trobada, el COPIB, entitat col·laboradora del Congrés, també va tenir visibilitat amb un expositor que oferia informació sobre el treball i els serveis del Col·legi.

El 4rt Congrés Internacional de Psicologia Clínica i de la Salut amb nins i adolescents ha reunit a experts de la psicopatologia, avaluació i tractament psicològic infantil, a l'àrea clínica i de la salut, com Thomas M. Achenbach (Universitat de Vermont, Estats Units d’Amèrica); John Weisz (Universitat d'Harvard, EUA); Edmund Sonuga-Barke (Kings College de Londres, Regne Unit); Shirley Reynolds (Universitat de Reading, Regne Unit); David Mataix-Cols (Institut Karolinska, Suècia); Mateu Servera (Universitat de les Illes Balears); Miguel A. Carrasco (UNED Espanya); Annabel Cebrià (Centre de Salut Mental Parc Taulí de Sabadell); Remedios González (Universitat de València); i María Paz García-Vera (Universitat Complutense).

El president del Consell General de la Psicologia (COP) d'Espanya, D. Francisco Santolaya Ochando, va ser l'encarregat de clausurar la trobada, que va valorar com molt important per a l'avanç científic, la millora de la praxi professional i un major impacte social de la Psicologia a nivell nacional i internacional. L'acte va comptar també amb les intervencions del president del Comitè Organitzador, José P. Espasa, i del director del departament de Psicologia de la Universitat Miguel Hernández, Juan C. Marzo.