El COPIB participa com a entitat col·laboradora en el primer nivell del Màster Counseling de dol, pèrdues i trauma, del Centre d'Estudis CEAPP-Instituto IPIR

Publicat el 9 de Gener de 2018

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) col·laborarà en el primer dels tres nivells previstos al programa del Màster Counseling de dol, pèrdues i trauma, promogut pel Centre d'Estudis CEAPP-Instituto IPIR (Instituto de Psicoterapia Integrativa Relacional de duelo, pérdidas y trauma) en col·laboració amb l'Institut de Formació Contínua IL3 de la Universitat de Barcelona. La participació de la institució col·legial en aquesta formació és el resultat del conveni de col·laboració que va signar el degà Javier Torres el passat mes de setembre amb la directora del centre, Alba Payàs Puigarnau, i condueix a l'obtenció del Diploma en Counseling de dol i pèrdua.

En el seu objectiu de garantir la formació contínua dels professionals de la Psicologia a les Illes, la Junta de Govern del COPIB ha cregut oportú avalar aquesta formació, ja que es tracta d'una activitat dirigida principalment a professionals de la Psicologia, igual que els seus continguts teòrics i pràctics. Així mateix, en virtut de l'acord, els col·legiats interessats a assistir al curs, que es desenvoluparà a la seu de la institució col·legial a Palma, podran beneficiar-se d'un descompte.

Cal destacar que el programa d'entrenament organitzat pel Centro de Estudios CEAPP-IPIR neix per donar resposta a la creixent necessitat de formació actualitzada, adquisició de coneixements i habilitats per a professionals de diferents disciplines en l'àmbit de la psicoteràpia, counseling i acompanyament en intervenció en dol, pèrdues i trauma.

L'acord fa referència al Nivell 1 del màster, Dol Normal. Integració de records relacionals i la transformació, que s'estructura en sis trobades presencials i que es realitzaran amb una freqüència mensual al llarg de sis mesos. Durant les diferents sessions s'abordaran els següents aspectes: Introducció al dol, introducció al model IPIR de les 4 dimensions, Introducció al Counseling Integratiu relacional en Dol, la relació terapèutica, la dimensió emocional del dol, l'entrevista d'acolliment, la integració de records, mètodes d'intervenció expressius, el creixement i la transformació com a final del dol, i intervenció en situacions específiques.

Per a més informació i dates de realització del curs podeu consultar el següent enllaç:
http://www.ipirduelo.com/wp-content/uploads/N1-Mallorca-OK-1.pdf