El COPIB participa en la primera reunió de la taula de treball per a l'elaboració i coordinació del Pla Autonòmic contra el tràfic de dones i nines amb finalitats d'explotació sexual

Publicat el 4 de Juliol de 2018

La vocal d'Igualtat i Gènere i membre de la Junta de Govern del COPIB, Ana María Madrid, va participar com a representant del Col·legi en la primera reunió de la taula social de Treball per a l'elaboració i coordinació del Pla Autonòmic contra el Tràfic de Dones i Nines amb finalitats d'Explotació Sexual.

La trobada, celebrada el passat 27 de juny a la seu de l’Institut Balear de la Dona (IBD), va servir per detallar les principals línies estratègiques que inclourà el citat Pla Autonòmic, que proposa com a eix central de totes les propostes que s'articulin l'atenció integral a la víctima tant des del punt de vista psicològic com social, a través de l'acompanyament durant tot el procés.

Després de definir els objectius, es va proposar que el COPIB col·labori en l'elaboració dels següents punts estratègics:

  • -Disseny i validació dels indicadors de detecció de víctimes de tracta. El COPIB participarà en la comissió que elaborarà aquests indicadors que, posteriorment, seran utilitzats com a eines de recolzament en la detecció de possibles casos de tracta i per a la formació d'abordatge de la prostitució i la lluita contra la tracta de dones i nines en diversos àmbits.
  • -Disseny d'indicadors per millorar la detecció de les víctimes. El COPIB participarà en el disseny d'una bateria d'indicadors per als informes pericials que se sol·licitin des de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i Fiscalia amb l'objectiu de millorar la detecció de les víctimes.
  • -Participar en la Formació Específica sobre l'assistència a víctimes de tracta per a l'explotació sexual que anirà dirigida a professionals de diversos àmbits. En aquest sentit, cal destacar que el COPIB ja ha elaborat un primer material que recull objectius i continguts a treballar en aquests plans de formació.

Durant els propers mesos, les entitats que participen en aquesta taula varen acordar també que treballaran de forma coordinada amb l’IBD en la revisió de diferents documents, per elaborar un protocol consensuat que serveixi de guia en el treball diari amb víctimes de tracta des de diferents àmbits professionals i faciliti la detecció.