El degà Javier Torres assisteix a Madrid a la Junta General de Col·legis Oficials de Psicologia

Publicat el 24 de Juliol de 2018

El degà Javier Torres va assistir dissabte passat 30 de juny a la Junta General de Col·legis Oficials de Psicologia de l'Estat. La trobada celebrada a Madrid tenia l'objectiu de revisar al més alt nivell institucional els principals temes que afecten al col·lectiu professional de psicòlegs i psicòlogues, així com reflexionar sobre nous projectes i la política col·legial a seguir durant els propers mesos.


Entre els punts més destacats de l'ordre del dia, els responsables dels col·legis professionals varen analitzar la normativa d'interès per a la professió que s'està desenvolupant i el treball que s'està realitzant en relació al grau de Psicologia.Una de les qüestions que preocupaven als assistents és com afecta el canvi de Govern als projectes relacionats amb la Psicologia que estaven en marxa. En aquest sentit, el president del Consell General de COPS va explicar que ja han realitzat les gestions oportunes per reunir-se al més aviat possible amb els nous ministres que gestionen les carteres de Sanitat, Carmen Montón; d'Interior, Fernando Grande-Marlaska; de Justícia, Dolores Delgado; i d'Educació, Isabel Celáa.


La posada en funcionament del Registre Estatal de Professionals Sanitaris, a partir del 23 de desembre de 2018, fou un altre punt destacat de la reunió. Des del COP es va recordar que tots els professionals especialistes en psicologia clínica, psicòlegs habilitats com a psicòleg general sanitari i psicòlegs amb el màster PGS que apareixen en aquest registre estan obligats a comunicar-ho als seus respectius col·legis professionals en cas que no ho hagin fet ja.


Durant la reunió també es va presentar la Memòria Anual del Consell corresponent a 2017, així com el balanç general dels comptes de la institució.