Enriquidora jornada formativa sobre el professional de la psicologia com a Coordinador de Parentalitat

Publicat el 12 de Abril de 2019

La seu del COPIB va acollir dimecres passat 27 de març una formació específica sobre Coordinació de Parentalitat (CdP) organitzada pel Col·legi, en col·laboració amb l'Associació de Psicòlegs Forenses de l'Administració de Justícia (APF), que va aconseguir reunir un nodrit grup de persones interessades a conèixer el treball d'aquesta figura professional que obre un nou camp de treball per als/a les psicòlegs/ogues.

La psicòloga forense María Luisa Pérez va ser l'encarregada de dirigir la sessió, que tenia com a principals objectius donar a conèixer el paper de la CdP, propiciant una capacitació bàsica als/a les professionals de la Psicologia per tractar-se d'una figura professional considerada de gran ajuda per a les famílies que travessen per processos judicialitzats de separació o divorci i que mantenen un alt grau de conflictivitat interparental de gran impacte en el desenvolupament psicològic dels fills i filles.

Amb aquest objectiu, el programa que va desenvolupar Pérez va revisar el marc teòric i conceptual relacionat amb la CdP; va analitzar la dinàmica familiar en casos de separació i divorci; es va centrar en la figura del/de la CdP i en l'estructura del procés de CdP i va repassar tècniques com l'entrevista, la psicoeducació, la gestió de conflictes i la mediació.

Va ser una jornada formativa enriquidora per a les persones que hi varen assistir i en la qual es va reivindicar la figura del/de la psicòleg/oga com a CdP. “No és teràpia familiar, no és mediació, però és un tipus d'intervenció que requereix coneixements i eines pròpies de la Psicologia”, va defensar Pérez. “Es tracta de generar espais d'intervenció que ofereixin respostes a les necessitats de famílies en conflicte d'alta intensitat”, va assegurar.

La presidenta de l’APF, María José Catalán, i el degà, Javier Torres, varen ser els encarregats de presentar el curs i a la ponent Luisa Pérez Caballero, psicoterapeuta, logoterapeuta, mediadora en l'àmbit privat, psicòloga en l'Institut Anatòmic Forense de la comunitat de Madrid, membre del comitè gestor i psicòloga-mediadora en la Institución de Mediación del COP de Madrid.