Primera trobada anual interterritorial de Psicologia del Treball, Organitzacions i Recursos Humans organitzat pel Consell General de COPS

Publicat el 3 de Octubre de 2012

 

El passat 8 de setembre es va celebrar a Santiago de Compostel·la la Primera Trobada Anual Interterritorial de la Psicologia del Treball, de les Organitzacions i dels Recursos Humans (PTORH), a la seu del Col·legi Oficial de Psicologia de Galícia, organitzada pel Consell General de Col·legis Oficials de Psicologia i pel propi Col·legi Oficial de Psicologia de Galícia a través de la Divisió de PTORH i la Secció de PTORH gallega.

En aquesta Trobada, a la qual hi vàrem assistir la majoria de responsables PTORH de la resta de col·legis oficials de psicologia de l’Estat, es va celebrar la conferència de “Nova Norma ISO 10667: Avaluació de les persones en contexts laborals” impartida per José Muñiz Fernández, catedràtic de Psicometria de la Facultat de Psicologia de la Universitat d'Oviedo (vos adjunt la presentació).

Així mateix, es va celebrar una taula rodona amb dues exposicions: “Selecció sota demanda” de Roberto Rodríguez González, responsable de l'Àrea d'Atracció del Talent de R. Cable yComunicaciones; i “Empleat 3.0: Nous reptes de la Psicologia en el Treball” de Javier Cantera Herrero, president del Grupo BLC.

Aprofitant la Jornada es va celebrar a l’horabaixa la reunió anual de responsables de l'Àrea de PTORH on se'ns va presentar la Plataforma Interactiva de Comunicació (PIC). Aquesta plataforma és part de les activitats programades dins de les línies estratègiques de la mateixa, i resultat del treball que està duent a terme la Coordinadora de la Divisió.

L'accés a la PIC (excepte a l’àrea privada) és a través del web del Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs / Divisió PTORH http://www.ptorh.cop.es

L'objectiu fonamental és que aquesta plataforma es converteixi en un referent de comunicació actual, participatiu i dinàmic.

Hi ha apartats en els quals encara s’hi està treballant ja que és una eina en creixement.

Es va tractar també de la importància i de la necessitat de regular el tema del coaching, per a això és imprescindible crear procediments d'acreditació per a l'exercici professional d'expert en coaching.

Finalment, se'ns va comunicar que la propera reunió es faria coincidir amb les Jornades del 2013 i el tema serà I+D+I.