Quin paper juga la psicologia a l'educació per a la igualtat?

Publicat el 11 de Maig de 2017

Quin paper juga la psicologia a l'educació per a la igualtat? La degana del Col·legi Oficial de Psicologia de Galícia i coordinadora del grup de Treball de Psicologia i Igualtat de Gènere del COP, María Rosa Álvarez Prada, reivindica la importància de la professió en aquest àmbit i la necessitat d'incloure la perspectiva de gènere en totes les àrees de la psicologia en el curs 'Eines i estratègies per treballar la igualtat i la prevenció de la violència de gènere des de la psicologia'. La sessió tendrà lloc aquest divendres, 12 de maig, a la seu del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB), a Palma.

En el context actual, on la desigualtat de gènere continua instal·lada en tots els segments socials, la prevenció i l'educació en les edats primerenques es converteix en la principal via d'actuació per posar fi a aquesta situació i eradicar conductes que sostenen i perpetuen la violència masclista. María Rosa Álvarez Prada defensa la figura del/de la professional de la psicologia en general i especialment del psicòleg/oga educatiu/va com un mitjà excel·lent per educar en valors d'igualtat i superar els comportaments masclistes als centres educatius, treballant aspectes com l'educació afectivo-sexual, la igualtat, la gestió de les emocions, entre altres aspectes.

Al llarg de la sessió, Álvarez Prada aprofundirà sobre les manifestacions d'aquesta desigualtat per reflexionar després sobre la igualtat formal versus/front la igualtat real. L'experta en psicologia i igualtat de gènere abordarà, entre altres qüestions, el paper de la família i de l'escola en la socialització primària, així com la influència d'altres agents importants de socialització com mitjans de comunicació, productes culturals, relacions entre iguals, entre d'altres, per defensar el paper que pot desenvolupar el professional de la psicologia en aquest entramat i oferir les claus que han d'introduir els programes d'igualtat, així com eines i estratègies d'èxit per poder realitzar un bon treball en aquest àmbit, recolzant-se en casos pràctics.