Reeixida presentació del llibre ‘Neuropsicología forense’, d'Amaya Nagore Casas

Publicat el 16 de Abril de 2019

Nombroses persones varen omplir la sala d'actes del COPIB per a assistir a la presentació del llibre ‘Neuropsicología forense. Una disciplina emergente’, un dels pocs manuals que existeixen en aquest àmbit de la Psicologia i en el qual la seva autora, Amaya Nagore Casas, desgrana les claus d'un camp que en els últims anys ha experimentat un important desenvolupament i que suposa la professionalització i una major especialització de la Psicologia Forense.

El degà i psicòleg forense, Javier Torres, va ser l'encarregat de presentar l'acte, en el qual també hi varen intervenir María José Catalán Frías, degana del COP de la Regió de Múrcia i presidenta de l'Associació de Psicòlegs Forenses de l'Administració de Justícia (APF); Pilar Andrés Benito, neuropsicòloga clínica, coordinadora del Grup de Treball de Neuropsicologia del COPIB i catedràtica de la Facultat de Psicologia de la UIB, i l'autora del manual, Amaya Nagore Casas, psicòloga forense en el Ministeri de Justícia, psicòloga especialista en Neuropsicologia Clínica i membre del Grupo de Investigación en Neurociencia Clínica de Segovia (GINCS).

Nagore Casas va explicar a les persones assistents que la publicació és una guia de revisió, amb estratègies pràctiques al mateix temps, que tracta d'actualitzar l'exercici d'aquesta professió emfatitzant les qüestions sobre el rigor metodològic exigit en el fòrum judicial. El llibre està dirigit fonamentalment a tres tipus de professionals: a l'operador jurídic, per a l'assessorament del qual es destinen els informes neuropsicològico-forenses; a professionals de la psicologia aplicada (i altres disciplines afins) que, d'una banda, treballen en el camp de la neuropsicologia clínica i, per un altre, dins de la psicologia forense. Així mateix, el treball abasta les necessitats i interessos dels citats collectius, encara que, sobretot, pretén ser una aportació per a estimular el desenvolupament de la recerca i el debat científic en l'àrea de la neuropsicologia forense.