Resum de la xerrada-col·loqui: La PNL com a eina de transformació

Publicat el 2 de Maig de 2012

El passat dia 23 d'abril es va celebrar a la seu del COPIB, la xerrada-col·loqui sobre "LA PNL COM A EINA DE TRANSFORMACIÓ", impartida per CLAUDIO DRAPKIN i ROBERT LONG, ambdós de reconegut prestigi professional dins l'enfocament de la PNL.


Amb una exposició teoricopràctica ens acostaren al Model de la PNL (PROGRAMACIÓ NEUROLINGÜÍSTICA), com funciona la nostre ment i la percepció humana, com processam la informació i l’experiència personal, com organitzam el món tal i com el percebem, el revisam i filtram mitjançant el nostres sentits (vista, oïda, olfacte, gust i tacte).


Allò que és interessant de la PNL és que constitueix un model formal, ampli  i dinàmic, on l'aspecte lingüístic de la nostra comunicació, el nostre llenguatge i els processos mentals sobre com processam la informació, percepcions i organitzam la nostra realitat, condicionen les nostres relacions interpersonals, aprenentatges, afrontaments i superacions.


Ens explicaren que alguns dels eixos principals que determinen aquesta orientació i actitud personal són:


. OBJECTIUS: saber identificar el què volem, necessitam, tenim, què volem canviar o conservar i com.


. AGUDESA:   saber prestar atenció, enfocar adequadament sense contaminacions, visió vital positiva, congruent i incondicional, saber entrar en contacte amb jo i amb l'altre, adonar-me’n del meu mapa perceptiu i experiencial.


. FLEXIBILITAT: saber introduir i incorporar els canvis, adaptar-me a les noves experiències que vehiculen i orienten noves sensacions, percepcions, realitats i vincles. Saber estar oberts a l'experiència vital dels canvis i de l'existència d'altres mapes vitals diferents al meu.


. RAPPORT: capacitat d'empatia, de sintonia, de crear ambient de confiança, de cooperació mútua per mantenir una comunicació autèntica i congruent, sense judicis ni prejudicis, distorsions o mals entesos, sinó una escolta sana i integrativa dels mapes experiencials i perceptius del JO i TU.


La PNL és una aplicació pràctica que ens permet, mitjançant tècniques i eines precises, reconèixer i desenvolupar habilitats pel creixement personal i la millora de les relacions interpersonals. Però, sobretot, ens permet conèixer de manera objectiva la percepció dels demés i la de nosaltres mateixos. És un complement en el desenvolupament de la intel·ligència emocional.


La conferència va comptar amb una participació de 25 persones les quals varen valorar molt positivament la qualitat de l'exposició i l'interès del tema.