Celebrat el taller de Mindfulness a Eivissa

El passat 31 de maig va tenir lloc a Eivissa el taller “Introducció al mindfulness per a professionals de la Psicologia”, impartit per Ana Mª Costa i César Cofrade.

Va ser un taller eminentment pràctic, amb explicacions bàsiques sobre el mindfulness, que per a molts dels assistents era un concepte totalment desconegut.

Els ponents varen saber crear magníficament un clima de cohesió entre el públic que va fer que tots poguéssim gaudir i aprofitar totes i cadascuna de les pràctiques que ens varen oferir.

Fou un taller altament profitós per tots els qui ens dedicam a cuidar als altres però que en ocasions ens oblidam de nosaltres mateixos. Ens varen ensenyar a posar l'atenció en el present, sense prejudicis, sense estigmes, llevant el pilot automàtic que en la majoria dels casos duim posat. Vàrem experimentar els beneficis de la meditació i aprenguérem a observar-nos sense exigir-nos, acaronant-nos... Els assistents ens sentírem relaxats i oberts a unes sensacions realment satisfactòries.

Aquesta pràctica és molt útil per a diversos trastorns psicològics, com l'estrès, l'ansietat, trastorns de la conducta alimentària i un llarg etcètera, i algunes limitacions en altres tipus de malalties, com ara el TOC.

Com a colofó, es va realitzar un menjar de consciència plena, en el qual ens varen ensenyar a assaborir i gaudir cadascun dels ingredients que componien el menú.

Els dotze professionals que acudírem al taller vàrem estar d'acord en què va ser una experiència meravellosa i que els ponents varen aconseguir transmetre'ns la informació i experiència necessària per tenir ganes de seguir endinsant-nos en aquest corrent psicològic de tercera generació.

Mindfulness Eivissa