Conferència de la psicòloga Alicia de San José en el Club Diario de Ibiza

Divendres passat 22 de maig, va tenir lloc en el Club Diario de Ibiza una xerrada-col·loqui organitzada pel COPIB amb el títol La Psicoanàlisi sense tòpics, impartida per Alicia de San José, psicòloga clínica i psicoanalista.

En la conferència es va projectar també el curt “La psicoanàlisi”, del qual la ponent va fer de coguionista.

Fou una xerrada molt enriquidora on Alicia va explicar com els mites que hi ha sobre la psicoanàlisi, fins i tot dins de la pròpia psicologia, fan que no es vegi com el corrent que en realitat és. Va explicar, entre moltes d’altres coses, que no tots els psicoanalistes utilitzen el divan o interpreten els somnis, que és fals que els terapeutes no parlen gens en la consulta o que són teràpies llarguíssimes... Va desmitificar tots aquests tòpics, i va explicar per què hi ha la creença que per en Freud tot tenia a veure amb sexe: en un individu la primera inclinació és molt important, generalment amb la mare, però res a veure amb el sexe.

Va ser una xerrada realment enriquidora, en la qual tots els assistents hi varen poder exposar els seus dubtes i inquietuds que San José va respondre de forma molt clara i amb un llenguatge totalment assequible per a tot el públic.

Va quedar demostrat la gran professionalitat, el saber transmetre i la llarga trajectòria professional d'Alicia, aconseguint que tots els assistents s'anassin realment satisfets i amb una visió una mica més real de la Psicoanàlisi.

Conferència Psicoanàlisi