Participació del COPIB al Congrés de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia

Els 6, 7 i 8 de juny passats, més de mil professionals i experts de l'àrea d'atenció a les persones grans es varen donar cita en la 54a edició del Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Geriatria que aquest any va tenir lloc al Palau de Congressos i Exposicions de Santiago de Compostel·la, sota el títol "Caminant junts cap a un nou envelliment". En aquesta ocasió, l’esdeveniment advocava per dirigir-se col·lectivament cap a un nou envelliment que ajudi a afrontar les noves necessitats i demandes de la població major de 65 anys, que a Espanya superarà, l'any 2050, els 15 milions de persones, el 32% de la població.

 

Per primera vegada, la vocalia de Psicologia de l’Envelliment del COPIB va participar-hi amb la presentació d’un pòster: “A partir dels 50, revisa’t la memòria”, el qual va sorgir a partir de l'experiència que es va realitzar el 28 de setembre de 2011 al parc de Sa Faixina amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer on l’objectiu era conscienciar i sensibilitzar a la població de la importància de responsabilitzar-se del seu propi procés d'envelliment.

 

Com a conclusions d'aquesta experiència podem resumir que l'interès mostrat en la participació de les activitats, les valoracions positives reflectides en el llibre de visites i l'assistència a les conferències pels majors de 50 anys, evidencien la necessitat de redefinir-se, cuidar-se i mantenir-se actiu. Així, mostren una actitud proactiva per al canvi davant noves formes d'envelliment saludable.

 

Podeu consultar el pòster al web de la vocalia de Psicologia de l'Envelliment.

 

Teresa Jaudenes

Vocal de Psicologia de l’Envelliment del COPIB