El COPIB col·labora amb el cicle de conferències "Salut Mental en la Joventut", que, organitzat per la Direcció Insular de Joventut del Consell de Mallorca, es durà a terme durant els propers nou mesos mitjançant una sessió mensual, a la seu del Col·legi de Metges de Balears (COMIB).
El Col·legi és col·laborador essencial d'aquest cicle, especialment dirigit a persones adultes que exerceixen un paper fonamental en el benestar emocional dels joves. Aquestes conferències estan orientades a famílies, tutors i professionals dels àmbits educatiu, sanitari i esportiu, els quals enfronten, dia a dia, els desafiaments relacionats amb la salut mental juvenil.
La salut mental juvenil no és un assumpte individual, sinó una responsabilitat compartida per tota la comunitat que envolta els joves. L'objectiu del programa és sensibilitzar i visibilitzar aquesta important realitat, així com oferir eines pràctiques per comprendre millor les dificultats que experimenten els joves. Així mateix, se cerca proporcionar estratègies efectives per donar-los suport de manera propera i empàtica.
Amb aquesta finalitat, al llarg de les diferents xerrades, metges, psiquiatres, psicòlegs, terapeutes i col·lectius professionals que treballen amb joves i adolescents abordaran temes clau com la identificació primerenca de senyals d'alerta i el maneig de situacions crítiques, per tal d'oferir un suport integral als qui estan en contacte directe amb aquestes problemàtiques.
La sessió inaugural, celebrada el passat 16 d'octubre, va abordar el tema de l'"Autoestima" i va comptar amb la intervenció d'Educaclown, l'Institut Carbonell i la psicòloga col·legiada Shannon de Jesús, en representació del COPIB.
Les properes sessions tractaran temes com la "Intel·ligència emocional" (20 de novembre), "La importància dels límits en l'educació" (19 de desembre), "Consum de substàncies i altres addiccions" (16 de gener) i "Ciberseguretat i xarxes socials" (19 de febrer).
El cicle continuarà amb "Assetjament i ciberassetjament" (19 de març); "Problemes amb l'alimentació vs imatge" (9 d'abril); el 14 de maig "La societat no desitjada. Quan la socialització és un repte" (14 de maig); i "Trastorns de conducta en adolescents" (18 de juny).
Fins a un total 120 persones poden inscriure's a cada conferència de forma gratuïta reservant la seva plaça a través del formulari habilitat al web del Consell de Mallorca a mesura que es vagin obrint els terminis. Totes les conferències seran al COMIB a partir de les 18 hores.