Política de galetes


L'entitat COL·LEGI OFICIAL DE PSICOLOGIA DE LES ILLES BALEARS, amb NIF/CIF: G57216418, domicili en C/MANUEL SANCHIS GUARNER Nº 1 07004 PALMA (ILLES BALEARS, adreça de correu electrònic: DBALEARES@COP.ES i web: www.copib.es, l'informa l'usuari de manera expressa que, de conformitat amb l'art. 22.2 de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic (LSSI), aquesta web utilitza galetes amb l'objectiu de prestar-li un millor servei i proporcionar-li una millor experiència en la seva navegació. En navegar o utilitzar els nostres serveis, l'usuari accepta de manera expressa l'ús que fem de les galetes. No obstant això, l'usuari té l'opció d'impedir la generació de galetes i l'eliminació de les mateixes mitjançant la selecció de la corresponent opció en el seu navegador. En cas de bloquejar l'ús de galetes en el seu navegador, és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

En la present Política de galetes trobaràs la descripció i finalitat de cadascuna de les galetes utilitzades, així com el seu nom el servidor d'enviament, la seva caducitat i informació de com verificar si existeix transferència internacional de dades. Volem informar-te de manera clara i precisa sobre les galetes que utilitzem, detallant a continuació què és una galeta, per a què serveix, quins tipus de galetes utilitzem, quina és la seva finalitat i com pots configurar-les o deshabilitar-les si així ho desitges.


Què és una galeta? Una galeta és un fitxer que es descarrega en els llocs web i que determinades pàgines web envien al navegador, i que s'emmagatzemen en el terminal de l'usuari, el qual pot ser un ordinador personal, un telèfon mòbil, una tauleta, etc. Aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la seva visita, com l'idioma i les opcions preferides, la qual cosa li pot permetre recuperar informació sobre la navegació que s'efectua des del seu equip, d'aquesta manera es pretén facilitar la seva pròxima visita i fer que el lloc resulti més útil en personalitzar el seu contingut.


Com s'utilitzen les galetes? En navegar per aquesta pàgina web, l'usuari està acceptant que es puguin instal·lar galetes en el seu terminal que ens permeten conèixer la següent informació:

 • Reconèixer-li com a usuari
 • Personalitzar la forma en què es mostra el contingut

 • Tipus de Galetes. A continuació podràs trobar una classificació de les galetes que existeixen i poden arribar a ser utilitzades en la nostra web, tenint en compte que una mateixa galeta pot estar inclosa en més d'una categoria:


  • A. Tipus de galetes segons el termini de temps que romanen activades. Segons el termini de temps que romanen activades en l'equip terminal aquesta web pot utilitzar tant galetes temporals de sessió com galetes permanents.
   1. Galetes de sessió: les galetes de sessió emmagatzemen dades únicament mentre l'usuari accedeix al web. Se solen emprar per emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l'usuari en una sola ocasió i desapareixen a l'acabar la sessió.
   2. Galetes persistents/permanents: les galetes persistents/permanents emmagatzemen les dades en el terminal perquè siguin accedits i utilitzats en més d'una sessió. Les dades que segueixen emmagatzemades al terminal poden ser accedits i tractats durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot anar d'uns minuts a diversos anys.

  • B. Tipus de Galetes utilitzades Segons la finalitat. Segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes a través de les galetes, la web pot utilizar.
   1. Galetes estrictament necessàries: les galetes estrictament necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i característiques de seguretat del lloc web. Aquestes galetes no emmagatzemen cap informació personal.
   2. Galetes tècniques: Són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que en ella existeixin com, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d'accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d'una comanda, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so o compartir continguts a través de xarxes socials.
   3. Galetes de personalització: Són aquelles que permeten a l'usuari accedir al servei amb algunes característiques de caràcter general predefinides en funció d'una sèrie de criteris en el terminal de l'usuari com per exemple serien l'idioma, el tipus de navegador a través del qual accedeix al servei, la configuració regional des d'on accedeix al servei, la geolocalització del terminal i la configuració regional des d'on s'accedeix al servei.
   4. Galetes analítiques: són aquelles que, tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadística de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per a això s'analitza la seva navegació en la nostra pàgina web amb la finalitat de millorar l'oferta de productes o serveis que li oferim.
   5. Galetes publicitàries: són aquelles que permeten la gestió, de la forma més eficaç possible, dels espais publicitaris que, en el seu cas, l'editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual presta el servei sol·licitat sobre la base de criteris com el contingut editat o la freqüència en la qual es mostren els anuncis.
   6. Galetes de publicitat comportamental: Són aquelles que permeten la gestió, de la forma més eficaç possible, dels espais publicitaris que, en el seu cas, l'editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual presta el servei sol·licitat. Aquestes galetes emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l'observació continuada dels seus hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per a mostrar publicitat en funció d'aquest.

  • C. Tipus de galetes segons l'entitat que les gestioni. Segons qui sigui l'entitat que gestioni l'equip o domini des d'on s'envien les galetes i tracti les dades que s'obtinguin, podem distingir:
   1. Galetes pròpies: Aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat pel propi editor, i des del qual es presta el servei sol·licitat per l'usuari.
   2. Galetes de tercers: Són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no és gestionat per l'editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes través de les galetes. En algunes pàgines web es poden instal·lar galetes de tercers que permeten gestionar i millorar els serveis oferts. Per exemple, serveis estadístics de Google Analytics i Comscore.

  En navegar o utilitzar els nostres serveis, l'usuari accepta de manera expressa l'ús que fem de les galetes. No obstant això, l'usuari té l'opció d'impedir la generació de galetes i l'eliminació de les mateixes mitjançant la selecció de la corresponent opció en el seu navegador. En cas de bloquejar l'ús de galetes en el seu navegador, és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

  L'Entitat utilitza en aquest lloc web les següents galetes per a les finalitats que a continuació s'exposen:


  GALETES PRÒPIES

  CookieID
  (ID de la galeta i com apareix en la memòria cau del navegador)
  Tipus
  (Pròpia o de tercers)
  Caducitat/Durada
  (Data de caducitat de la galeta una vegada instal·lada)
  Domini
  (Amb quin domini s’associa la galeta)
  Descripció
  (Funcionament i finalitat de la galeta)
  XSRF-TOKEN Própia Persistent. Durada: 10 minuts www.copib.es NECESSARIA
  aviso Própia Persistent. Durada: indefinida (fins que s'esborrin les cookies del navegador) www.copib.es NECESSARIA
  laravel_session Própia Persistent. Durada: 10 minuts www.copib.es NECESSARIA

  Les galetes no contenen informació que permeti per si sola identificar a un usuari concret. Respecte a nosaltres, la informació obtinguda només podrà ser associada a un usuari concret en cas que aquest usuari estigui identificat en la web. En aquest cas, aquestes dades seran tractats de conformitat la política de privacitat de la Web, complint en tot moment amb les exigències de la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal. En qualsevol moment els usuaris afectats podran exercitar el seu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets com s'explica en la citada política de privacitat. Per a més informació has d'accedir a la nostra Política de Protecció de dades.

  Les galetes seran utilitzades única i exclusivament durant el temps necessari per a complir amb les finalitats per a les quals s'ha indicat en cada galeta. Una vegada caducada la galeta, podrà ser renovada si l'usuari torna a acceptar la seva utilització.


  Com administrar Galetes en el navegador? L'usuari té l'opció de permetre, bloquejar o eliminar les Galetes instal·lades en el seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador instal·lat en la seva terminal.


  Com s'autoritza l'Entitat per a l'ús de les Galetes d'aquest lloc web? En relació amb la utilització de Galetes d'aquest lloc web descrits en l'apartat anterior, l'usuari autoritza i consent el seu ús de la següent forma: Quan l'usuari accedeix a qualsevol pàgina de la web, veurà un avís on s'indica que la pàgina web de COL·LEGI OFICIAL DE PSICOLOGIA DE LES ILLES BALEARS utilitza Galetes, podent l'usuari acceptar o rebutjar l'ús de les mateixes a través de la configuració del seu navegador. Si l'usuari no configura el seu navegador perquè les Galetes no s'activin, en navegar pel lloc web de COL·LEGI OFICIAL DE PSICOLOGIA DE LES ILLES BALEARSi utilitzar els seus serveis, l'usuari accepta l'ús que es fa de les Galetes.


  Com es retira el consentiment per a la utilització de les Galetes d'aquest lloc web? L'usuari té l'opció de deixar d'acceptar l'ús de Galetes en qualsevol moment a través del seu navegador, podent permetre, bloquejar o eliminar les Galetes instal·lades en el seu equip mitjançant la configuració de les opcions del navegador que utilitza en el seu dispositiu (ordinador, mòbil, tauleta). Pot permetre o bloquejar les galetes, així com esborrar les seves dades de navegació (incloses les galetes) des del navegador que utilitza. Consulti les opcions i instruccions que li ofereix el seu navegador.

  Sense l'habilitació de les galetes necessàries i tècniques descrites en la present polítiques de galetes és possible que alguns serveis o funcionalitats de la pàgina web no estiguin disponibles.

  A continuació s'indiquen els enllaços on s'explica com dur a terme aquest procés en els principals navegadors d'Internet:


  L'Entitat COL·LEGI OFICIAL DE PSICOLOGIA DE LES ILLES BALEARS actualitzarà la present política quan sigui necessari, ja sigui perquè ho exigeix una normativa o bé suprimeixi o empri noves galetes. Qualsevol modificació d'aquestes condicions serà publicada en aquest lloc web.

  A partir del moment en què es posi en coneixement i a la disposició de l'usuari les noves condicions mitjançant la publicació davant aquesta, les noves polítiques de galetes seran aplicables substituint de manera automàtica a les anteriorment publicades.

  Si té dubtes sobre aquesta política de galetes, pot contactar amb l'Entitat COL·LEGI OFICIAL DE PSICOLOGIA DE LES ILLES BALEARS a través del següent correu electrònic: DBALEARES@COP.ES.