​Representants del COPIB donen suport al projecte de l'associació Estels del Cel

Publicat el 2 de Juliol de 2024
​Representants del COPIB donen suport al projecte de l'associació Estels del Cel

La coordinadora del Grup de Treball de Psicologia Perinatal del COPIB, Charo Moragues, va assistir el passat 15 juny a la presentació oficial de la nova associació Estels del Cel, entitat promoguda per la psicòloga Iría Sanz per acompanyar, conscienciar, representar i assessorar totes les persones que, d'alguna manera, s'enfronten a la mort d'un nadó en les seves diferents etapes –gestacional, perinatal i neonatal.

L'acte, que va tenir lloc al Centre Flassaders de Palma, va comptar amb un gran nombre de persones que varen voler donar suport al projecte de l'associació.

Es calcula que a l'Estat es produeixen al voltant de 2.000 morts perinatals a l'any -aquells nadons que moren entre la setmana 22 fins a 28 dies després del naixement. No obstant això, aquestes dades no s'ajusten a la realitat ja que, com va recordar Sanz, la majoria de les interrupcions es produeixen abans de la setmana 22, però no hi ha registre al respecte.

Des de l'associació Estels del Cel ja han acompanyat 167 persones, entre famílies afectades i professionals sanitaris, a superar un dol perinatal compartint estratègies d'afrontament que són molt valorades per les persones que s'enfronten a una situació de gran impacte per a les seves vides.