25 menors en risc d'exclusió social s'han beneficiat de les beques esportives que PALMAesports impulsa amb suport d'entitats com el COPIB

Publicat el 30 de Setembre de 2021

Un total de 25 menors en risc d'exclusió social s'han beneficiat aquest any del programa de beques esportives que PALMAesports impulsa amb la col·laboració d'entitats com el COPIB, perquè nins/nines especialment vulnerables puguin participar en la modalitat esportiva que triïn en les diferents escoles esportives inclusives que l'entitat sense ànim de lucre té distribuïdes en diferents barriades de Palma.

El degà del Col·legi, Javier Torres, va signar l'any passat un conveni de col·laboració amb el president de PALMAesports, Javier Alejandro Oliver, per a donar suport al programa de beques esportives que promou l'entitat sense ànim de lucre i que compta també amb la col·laboració de Càritas, Creu Roja, ICAIB o COIBA, entre altres empreses i organitzacions.

Des del Col·legi destaquen el valor de la iniciativa de PALMAesports i dels seus professionals, per a plantejar instruments i materials relacionats amb la integració a través de la pràctica esportiva, fomentant sempre valors com la solidaritat, l'esforç i el respecte. Així mateix, valoren l'aposta de la directiva de l'entitat per introduir la psicologia de l'esport en la seva estructura de club i la creació d'un departament estable de psicologia de l'esport com un instrument per a millorar i optimitzar el rendiment i el benestar emocional de les persones que participen (més d'un centenar enguany), així com per a fomentar els efectes positius que s'originen amb l'aprenentatge i la pràctica esportiva.

Cal recordar que, PALMAesports és una entitat esportiva registrada en la Direcció General d´Esports de la CAIB, i entitat ciutadana d'utilitat públic municipal de l’Ajuntament de Palma. Està adherida al programa de Suport a l'Esport Base (ADB) dependent del Consell Superior d'Esports i associada a la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears (PLAVIB). A través dels seus diferents programes, l'organització busca promoure l'ús i gaudi de les instal·lacions esportives, fomentant activitats extraescolars ludicoesportives dirigides per personal titulat, per al benefici dels/de les nins/es en edat escolar, sense que la condició socioeconòmica-familiar d'aquests sigui motiu d'exclusió.