Anna Ferre i Susana Vela comparteixen valuosa informació sobre de l'ús de ninots en la intervenció clínica amb pacients que sofreixen mal emocional, en la presentació del COPIB

Publicat el 13 de Juny de 2022

Com aconseguir que el pacient representi una imatge interna sobre si mateix utilitzant ninots, garantint la distància de seguretat necessària quan es treballen continguts de dany emocional? Les psicòlogues Anna Ferre i Susana Vela, autores del llibre Cuéntalo con muñecos. Orientaciones prácticas para terapias y asesoramiento, varen proporcionar informació valuosa sobre l'ús terapèutic dels ninots el passat dijous 2 de juny durant la presentació del seu manual que es va fer a la seu del COPIB.

La secretària del COPIB, Coral Mínguez, va moderar l'acte, que va comptar també amb les intervencions de Maria Teresa Ferrer Togores, psicòloga d’Aspanob i experta en cures pal·liatives; i d'Isabel Badillo Durán, psicòloga especialista en dol.

Durant la presentació, que va ser seguida per nombroses persones a través de la plataforma Zoom, les autores varen destacar que el llibre recull els coneixements que han adquirit durant anys de pràctica professional sobre l'ús de ninots com a eina terapèutica, identificant, desglossant i ordenant conceptes per a facilitar a unes altres professionals l'aprenentatge d'aquesta potent eina projectiva, molt útil per a facilitar les expressions emocionals.

Les experiències de Ferre i Susana varen servir per a comprovar la versatilitat que té l'ús de ninots com a eina especialment en la intervenció clínica amb pacients, si bé és cert que la seva aplicació s'estén i es mostra també molt útil en altres àrees d'intervenció com la de Treball i Organitzacions, i la Mediació, entre d’altres.

En finalitzar la presentació, les persones assistents varen mostrar interès sobre formació per a aprofundir en el coneixement i ús d'aquesta eina. Ferre els va informar que el pròxim 27 de juny impartirà un taller en línia de quatre hores de durada, organitzat pel COPIB, en el qual desenvoluparà amb més detall el treball terapèutic amb ninots.

CURS EN LÍNIA: Conèixer el treball amb ninots tipus "playmobil" en terápia