​La Biblioteca Digital del COPIB amplia el seu fons de consulta de l’àrea de Psicologia Jurídica amb 20 nous llibres

Publicat el 14 de Abril de 2025
​La Biblioteca Digital del COPIB amplia el seu fons de consulta de l’àrea de Psicologia Jurídica amb 20 nous llibres

La Biblioteca Digital del COPIB acaba d’incorporar vint nous llibres al seu fons de consulta de Psicologia Jurídica, que han estat seleccionats amb cura per la vocal de l’àrea a la Junta de Govern del Col·legi, Míriam Kefauver. Entre les novetats que ja estan disponibles per a la seva consulta i préstec destaquen títols rellevants com:

Manual de psicología jurídica penal e investigación criminal, de Miguel Ángel Soria (Ediciones Pirámide, 2021). Aquest llibre presenta una actualització de la psicologia jurídica en els àmbits penal forense i policial. En ell es presenten des dels processos bàsics per al desenvolupament d’una perícia fins a l’aplicació de la mediació penal.

La coordinación de parentalidad y su desarrollo profesional. Manual con formularios, modelos y documentos de apoyo para el ejercicio profesional, de Jesús Aguilar (Ediciones Lorca, 2020). Un manual amb formularis, models i documents de suport per a l’exercici professional.

Manual de psicología forense, de Blanca Vázquez (Editorial Síntesis, 2010). Aquest text és una eina de treball per a tots aquells psicòlegs, treballadors socials, forenses, educadors, professionals del dret i la salut que vulguin realitzar un acostament aplicat a la Psicologia Forense, és a dir a la realització de pericials sobre persones en qualsevol dels àmbits judicials: dret penal, família, vigilància penitenciària, menors, etc.

Psicopatología forense y justicia restaurativa, de Eric García-López (INACIPE, 2020). Aquest llibre presenta una aplicació pràctica de com és possible prendre com a referència l’estructura de la neurociència per a comprendre la conducta humana en la seva interacció amb les lleis, particularment les d’índole penal. S’explora, en concret, la psicopatologia forense i la justícia restaurativa, analitzant nocions relacionades amb inimputabilitat, trastorns mentals, perillositat, sistema penal, psicologia i formes de justícia.

Resoluciones judiciales. Estudio psicológico y forense, de François Gorphe (Ediciones Olejnik, 2018). El magistrat francès realitza un estudi sobre la manera com s’arriba a la formació de les resolucions judicials. Tots els factors que intervenen en aquesta formació, tant subjectius com objectius, estan analitzats per l’autor que contempla la complexitat de l’obra judicial en tota la seva profunditat.

Mediación y Orientación Familiar, Bouché Peris, J. Henri. (Editorial Dykinson, S.L., 2008). Aquest text analitza la sociologia de la família en el context nacional i europeu, destacant les seves característiques socials i demogràfiques. Aborda temes com la nupcialitat, el divorci, la separació, la composició familiar i els valors associats, rellevants per a mediadors i orientadors. També explora la perspectiva educativa i actitudinal dins de la família i la seva comunitat. Posteriorment, introdueix la mediació familiar, definint el seu concepte, límits i relació amb el conflicte, presentant-la com un procés per a reestructurar l’organització familiar en situacions crítiques. Finalment, examina la identitat, els mites familiars i la connexió entre conflicte familiar i mediació.

Pots accedir i consultar aquests llibres i la resta de les novetats de l’àrea de Psicologia de Jurídica a la Biblioteca Digital del COPIB.