La Biblioteca Digital del COPIB incorpora al seu fons de consulta 14 publicacions de 2023

Publicat el 1 de Novembre de 2023
La Biblioteca Digital del COPIB incorpora al seu fons de consulta 14 publicacions de 2023

La Biblioteca Digital del COPIB incorpora aquest mes de novembre 14 nous llibres publicats el 2023, per tal de mantenir el seu fons actualitzat i facilitar l'accés als/a les col·legiats/des a les darreres novetats editorials.

En concret, els últims llibres incorporats són:

 • El arte de razonar mejor. Psicología del pensamiento (Shackleton Books, 2023), un llibre escrit per Pablo Fernández Berrocalque aborda les últimes teories psicològiques sobre com funciona el pensament (i com millorar-lo).
 • Investigación, intervención en Psicología comunitaria (Facultad de Psicología UNAM, 2023),un treball de Katherine Isabel Herazo Gonzálex i Brenda Mireya Moreno Luna que analitza els diferents matisos que ha adquirit la Psicologia Social Comunitària en vuit països a partir dels seus referents històrics i sociopolítics.
 • Psicología política: temas de filosofía política contemporánea (Bonilla Artigas Editores, 2023). Felipe Curó Cobos firma aquesta publicació, que aprofundeix en l’anàlisi de les dimensions afectives i no intencionals de la conducta, mostrant com és que nombrosos fenòmens polítics de l’era contemporània requereixen ser pensats des de l’horitzó de comprensió filosòfic i multidisciplinària que proposa aquest volum.
 • Introducción a la psicología de la inteligencia (Ediciones UC, 2023). Carolina Boetto i Ricardo Rosas firmen aquest llibre, que en la seva tercera edició té com a propòsit lliurar una perspectiva actualitzada del desenvolupament de la conceptualització de la intel·ligència en el marc de la psicologia científica, emfatitzant les controvèrsies més rellevants i destacant els enfocaments més contemporanis sobre aquest tema, com les recerques realitzades sobre intel·ligència a Llatinoamèrica.
 • Lecciones de psicología social (Ediciones UC, 2023), un treball de Juan Soto Ramírez, Juan Carlos Huidrobo i Nayib Carrasco l’objectiu del qual és donar a conèixer diferents formes de la psicologia social i diferents posicionaments teòrics i metodològics relacionats amb aquest camp de coneixements.
 • Psicología. Explora los rincones más remotos de la mente humana (Editorial Danys Galicia, 2023). Fabricio Guzmán cobreix una varietat de temes diferents en el nínxol de la psicologia, des del narcisisme fins als matisos de les sectes i la personalitat.
 • Prácticas de Psicología del desarrollo. Del nacimiento a la adolescencia (Ediciones Pirámide, 2023). Joana Jaureguizar, Nuria Galende i Iratxe Redondo recopilen de forma ordenada i sistematitzada aquelles pràctiques que han estat més útils en les experiències d’aprenentatge dels estudiants. Les pràctiques proposades abasten totes les etapes del desenvolupament, des del naixement fins al final de l’adolescència, i són fàcilment adaptables a les característiques del grup o context en el qual es treballen.
 • Manual de psicología de la salud (Ediciones Pirámide, 2023). Isaac Amigo Vázquez i Alba González-Roz recullen en aquest manual les línies de treball més consolidades en l’àmbit de la Psicologia de la salut en tres parts: conceptualització, conducta i salut, i conducta i malaltia.
 • Manual de Psicología en las unidades de cuidados intensivos (Ediciones Pirámide, 2023). Primer manual en castellà que recull, de forma sistematitzada, gran part de l’evidència teòrica, empírica i pràctica entorn de la psicologia en les UCI.
 • El suicidio en la adolescencia. Manual para docentes (Ediciones Pirámide, 2023). Lucía Pérez Costilla i Nicolás Sánchez Álvarez donen cos a aquesta guia per a professors i equips directius de centres educatius aportant informació sobre el fenomen suïcida en l’adolescència, sobre com fomentar el benestar emocional com a principal eina de prevenció i sobre com detectar i actuar davant una situació de risc i/o conducta suïcida.
 • El apego en la práctica terapéutica (Desclee de Brouwer, 2023). El llibre de Jeremy Holmes i Arietta Slade ofereix una introducció concisa i accessible als principis bàsics de la Teoria de l’aferrament i a la seva aplicació a la pràctica terapèutica.
 • Psicología nutricional: cómo influyen los alimentos en nuestro estado de ánimo (Rakuten Kobo, 2023). Juanjo Ramos ofereix una guia completa per a ensenyar a triar els aliments adequats que milloren l’estat d'ànim, ajudant a reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió.
 • Psicología para principiantes: los fundamentos de la psicología explicados de forma sencilla: comprender y manipular a las personas (Editorial ‎Claudia Sonnenbeck, 2023).
 • ¡Olvídate de lo urgente! Enfócate en lo importante (ICG Marge, 2023). Javier Arévalo i Matías Birrell són els autors d’aquest treball que brinda l’oportunitat de reflexionar sobre la validesa d’algunes creences que es donen per descomptades en la gestió empresarial.

Aquests llibres ja estan disponibles per a esser consultats en la Biblioteca Digital del COPIB.