Convocat el XII premi Psicofundación a les millors joves iniciatives d'emprenedoria en Psicologia

Publicat el 23 de Juny de 2022

La Fundación Española para la Promoción y el Desarrollo Científico y Profesional de la Psicología, Psicofundación, ha convocat el XII Premi Joves Iniciatives d'emprenedoria en psicologia 2022, amb l'objectiu de fomentar la iniciativa, creativitat i innovació dels/de les joves psicòlegs/ogues espanyols/es i dels països llatinoamericans. En aquesta edició, el premi distingirà dues categories, iniciativa investigadora i iniciativa empresarial, amb una dotació econòmica de 3.000 € per a cada secció.

Les persones interessades poden presentar la seva candidatura fins al 15 d'agost. La decisió del jurat, inapel·lable, es coneixerà el 31 d'octubre i el premi es lliurarà en un acte públic convocat al desembre.

El Premi Psicofundación es va instaurar fa una dècada per a generar iniciatives valuoses en els diferents camps de recerca científica i aplicada de la Psicologia. En aquesta edició, compten amb el suport del COP, Federación Iberoamericana de Agrupaciones de Colegios de Psicología (FIAP), Facultat de Psicologia de la UNED, Centro de Enseñanza Superior Cardenal Cisneros, Universidad Camilo José Cela, Universidad Nebrija, Facultad de Psicología de la Universidad Complutense de Madrid, Giuntieos Psychometrics i TEA Ediciones.

Entre les característiques que es valoren es troben les següents:

  1. Inventiva Innovadora: crear una nova manera d'encarar un problema, un projecte nou de recerca, un nou tipus d'intervenció, una nova manera de comercialitzar una idea.
  2. Iniciativa Emprenedora: que contribueixi a mitigar els efectes de la crisi sanitària a causa de la COVID-19, mostrant solucions innovadores.
  3. Iniciativa Emprenedora: no només sota un paradigma empresarial propi, sinó també emprendre dins d'una empresa aliena com a element distintiu al que es feia anteriorment. Es tracta de potenciar tant a emprenedors empresarials interns (aquells que promouen iniciatives dins d'una organització).
  4. Recerca nova en qualsevol dels àmbits de la Psicologia.
  5. Psicòlegs/ogues emprenedors/res: l'àmbit d'acció és la Psicologia en qualsevol de les seves especialitats, tant en l'àmbit empresarial com en l'acadèmic.
  6. Joves psicòlegs/ogues: el focus del premi Psicofundación se centra en els menors de 35 anys, per a poder determinar un àmbit d'aplicació que faciliti a aquests professionals el poder continuar invertint en la seva idea emprenedora.

Per a participar-hi

Els candidats han de desenvolupar un projecte nou relacionat amb l'activitat científica, tècnica o professional de la Psicologia, en qualsevol de les seves àrees d'activitat. Hi ha dues categories: Iniciativa investigadora i Iniciativa emprenedora empresarial.

Els treballs es poden presentar a títol individual o en equip, format per un màxim de quatre persones, de les quals almanco dues hauran de ser titulades en Psicologia.

Les bases completes poden consultar-se en aquest enllaç:

https://www.psicofundacion.es/pdf/2022-basesxiiedicionpremiojovenespsicologosemprendedores.pdf