El COPIB analitza les necessitats d'atenció psicològica de les persones usuàries del centre d'inserció social Joaquín Ruiz

Publicat el 31 de Agost de 2023
El COPIB analitza les necessitats d'atenció psicològica de les persones usuàries del centre d'inserció social Joaquín Ruiz

La vocal de Psicologia Jurídica, Miriam Kefauver Silva, es va reunir el passat dilluns 25 de juliol amb la subdirectora de Tractament del Centre d'Inserció Social Joaquín Ruiz Giménez, Noemí Fernández Molina, per abordar les necessitats d'atenció psicològica de les persones usuàries de l'esmentat centre de reinserció i analitzar possibles solucions.

Durant la trobada celebrada al Col·legi, Noemí Fernández va explicar que en el seu treball diari ha detectat importants mancances que dificulten el procés de restabliment i inserció de les persones usuàries, malgrat els programes de tractament que desenvolupen al centre amb els penats. En concret, Fernández va lamentar la impossibilitat d'oferir un seguiment psicològic més personalitzat un cop finalitzen els cursos, així com la falta d'informació sobre els recursos i serveis als quals aquestes persones poden dirigir-se fora del centre de reinserció.

Una altra dificultat afegida, segons Fernández Molina, és que els tallers que s'imparteixen coincideixen amb l’horari laboral la qual cosa impedeix l'assistència de molts usuaris/àries. En opinió de la responsable de tractament seria rellevant poder oferir tallers amb major flexibilitat horària o dividir els tallers en blocs per a facilitar l'assistència dels/de les interessats/des.

Per fer front les diferents problemàtiques, Noemí Fernández va demanar la col·laboració del COPIB que, en el marc de les seves competències, estudiarà possibles vies d'actuació.