El COPIB i ‘Ángeles de Azul y Verde’ signen un conveni de col·laboració per a realitzar activitats divulgatives i visibilitzar el treball que desenvolupen per a prevenir el suïcidi

Publicat el 12 de Maig de 2022

El degà del COPIB, Javier Torres, i la vicepresidenta de l'associació Ángeles de Azul y Verde, Mónica Blasco Roldán, varen signar el passat dimarts 26 d'abril un conveni de col·laboració per a donar visibilitat al treball que realitzen totes dues entitats per a prevenir el suïcidi, realitzar accions divulgatives comunes i desenvolupar activitats tècniques en l'àrea de la Psicologia.

En concret, el document que té vigència d'un any, recull el compromís de totes dues entitats de difondre entre col·legiats i associats les activitats que promoguin totes dues parts relatives a l'objecte del conveni.

El Col·legi oferirà la formació que realitzi sobre conducta suïcida als associats d'Ángeles de Azul y Verde a un preu avantatjós, mentre que els/les col·legiats/des del COPIB tendran accés gratuït a les formacions que desenvolupi l'associació sobre la temàtica. Així mateix, el COPIB podrà oferir els seus espais perquè l'entitat pugui realitzar les activitats objecte de l'acord, prèvia aprovació de la Junta de Govern del Col·legi.

Totes dues parts es comprometen també a posar a disposició mútua tota aquella documentació, literatura i/o estudis sobre la temàtica objecte del conveni.

Una Comissió Mixta de Seguiment exercirà les funcions de seguiment i control de les accions que es desenvolupin en el marc d'aquest conveni que té vigència per a un any.

Ángeles de Azul y Verde és un projecte que va néixer en 2015 de manera espontània per part de membres de forces i cossos de seguretat de l'Estat, en observar la importància de la salut mental en aquesta professió tan delicada.

L'associació té una xarxa de voluntaris/àries, membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com psicòlegs/ogues i psiquiatres, per a detectar a companys/es que estiguin passant per un moment difícil i orientar-los/les en tot el que al benestar psicològic es refereix.

A través de les accions que realitzen, l'entitat cerca fomentar l'estudi i difusió de tot el que sigui positiu en el desenvolupament personal i social dels membres del col·lectiu de seguretat i de la societat en general.