El COPIB assisteix a la presentació de la memòria 2020 de la Junta Provincial de Balears de l’AECC

Publicat el 14 de Juliol de 2021

María José Martínez Muleiro, vicedegana del COPIB, va assistir el passat dijous 8 de juliol en representació del Col·legi a l'acte convocat per la Junta Provincial de Balears de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), per a donar a conèixer l'Informe Anual 2020 de l'entitat.

El president de l'associació, Javier Cortés, va ser l'encarregat de referir les dades més rellevants recollides en la memòria, destacant l'atenció oferta pels seus equips de psicologia i treball social a 1.537 persones malaltes de càncer -i a les seves famílies- en 3.772 sessions, gran part mitjançant nous canals digitals. Així mateix, en 2020 l'entitat va repartir més de 300 ajudes amb un cost total de 64.309 euros.

En el seu discurs, el president de l’AECC a Balears va recordar que el càncer és el principal problema sociosanitari del món i la segona causa de mort a nivell mundial, amb una projecció de creixement de nous casos de més del 30%, per a 2030.

Actualment, al nostre país, un de cada dos homes i una de cada tres dones seran diagnosticats de càncer al llarg de la seva vida. L'impacte del càncer no sols s'ha d'entendre des de la perspectiva de salut física, sinó també de salut emocional, així com des de la perspectiva econòmica i social. La Memòria 2020 de l’AECC Balears mostra aquestes perspectives i en ella es veu el gran impacte que ha suposat la pandèmia de la COVID-19 per als pacients de càncer i les seves famílies.

Acompanyat per la gerent de l'entitat, Ana Belén Velasco, i el tresorer Miguel Ángel Mulet, Cortés va anunciar en la reunió que deixa la presidència, després de cinc anys d'extraordinària labor al capdavant de la institució, durant els quals no sols ha aconseguit créixer en nombre de voluntaris, sinó que ha convertit a Balears en la comunitat autònoma amb més nombre d'associats.