El COPIB celebra que el Parlament aprovi una PNL per a garantir l'atenció psicològica als professionals sanitaris i sociosanitaris que combaten la covid-19

Publicat el 30 de Setembre de 2021

El COPIB celebra que la Comissió de Salut del Parlament hagi aprovat per unanimitat una Proposició No de Llei (PNL), presentada per Ciutadans (Cs) Balears, per a garantir l'atenció psicològica necessària als professionals sanitaris i sociosanitaris que combaten la covid-19.

El portaveu de Salut de la formació taronja, Juanma Gómez, va defensar la iniciativa argumentant que després de vint mesos d'incansable lluita contra el virus, “el personal sanitari es troba esgotat i el seu estat d'ànim, així com la seva salut mental, s'ha vist afectat a causa de l'estrès constant que ha patit”. Per això, Gómez va assenyalar la necessitat de dotar de mitjans materials i recursos humans suficients per a garantir l'atenció psicològica, de manera contínua i suficient, als professionals que així ho requereixin.

El diputat de Cs Balears va remarcar que “els servidors públics tenen l'obligació de donar resposta a aquest problema i aportar solucions a la pèrdua de salut mental dels nostres professionals” que “també pateixen les conseqüències de les restriccions i de la pandèmia en general tal com alerta l’Observatori de la Salut Mental de les Illes Balears”. Així mateix, Gómez va afirmar que “la Conselleria ha de contractar i assegurar la presència d'especialistes en salut mental sense límit de recursos” ja que “els ara existents són completament insuficients”.

La iniciativa de Cs Balears arriba mesos després que representants del COPIB es reunissin amb els grups parlamentaris per a promoure una PNL que insti el Govern balear a crear sense demora places d'especialistes en Psicologia Clínica en Atenció Primària, així com incrementar el número d'aquests professionals en els serveis especialitzats de salut mental.