El COPIB celebra la presentació de la "Guia d'Intervenció multidisciplinària per a nins, nines i adolescents (NNA) amb trauma psicològic"

Publicat el 16 de Maig de 2022

Més de vint professionals de la psicologia varen assistir el passat dijous 5 de maig a la presentació de la "Guía de Intervención multidisciplinar para NNA con trauma psicológico", de la Xarxa intercol·legial EMDR d'Espanya. L'acte organitzat pel COPIB va poder seguir-se a través de la plataforma Zoom i va culminar amb una taula rodona que va comptar amb les intervencions d'Oriol Lafau, coordinador autonòmic de Salut Mental de les Illes Balears i metge psiquiatre; Mariona Fuster, psicòloga clínica, consultora EMDR i coordinadora del Grup de Treball EMDR del COPIB; Elisa Múgica, psicòloga clínica, consultora EMDR i coordinadora de la Xarxa intercol·legial d’EMDR d'Espanya, i Coral Mínguez Artigues, psicòloga clínica, psicoterapeuta EMDR, secretària de la Junta de Govern i membre del GT EMDR del Col·legi.

La nova "Guia d'Intervenció multidisciplinària per a NNA amb trauma psicològic" és una eina dirigida a les/als professionals que treballen amb el col·lectiu de menors i adolescents, per a facilitar la detecció i conseqüentment la prevenció i la intervenció.

En concret, l'estudi se centra en les experiències estressants que poden donar-se en el període de la infància i l'adolescència, definint què és trauma complex en aquest període de la vida, els seus efectes en el desenvolupament de la persona, els símptomes que poden desenvolupar-se, la valoració i la intervenció en nins, nines i adolescents que han sofert una experiència o experiències traumàtiques.

Les persones assistents varen seguir amb gran interès les argumentacions dels ponents que, una vegada més, varen evidenciar la necessitat de professionals de la psicologia en l'àmbit educatiu i de la salut.

La Xarxa intercol·legial EMDR d'Espanya té l'objectiu de donar a conèixer l'impacte del trauma als usuaris i poder ser un suport per als professionals en la valoració, psicoeducació i intervenció en aquest àmbit. El primer document de la Xarxa està dirigit a la població infantojuvenil i té previst elaborar estudis similars dirigits a la població adulta i a la gent gran en un futur.