El COPIB col·labora amb les Jornades sobre Carreres Duals Saludables a l'Esport de la UIB

Publicat el 22 de Setembre de 2022

El COPIB col·labora amb les Jornades sobre Carreres Duals Saludables a l'Esport que, organitzades per la Universitat de les Illes Balears (UIB), se celebraran els dies 29 i 30 de setembre, a la sala d'actes de la Facultat de Psicologia del campus universitari.

Els/les esportistes d'alt rendiment sovint compaginen entrenaments i competició amb estudis i/o treball, amb la finalitat de forjar-se un futur laboral alternatiu a l'esport. Aquesta compaginació, coneguda com a carrera dual, requereix habitualment d'unes altes competències personals i comporta l'afrontament de nombroses fonts d'estrès que poden suposar una amenaça per a la salut mental dels i de les esportistes.

Dirigit a professionals de la psicologia esportiva, tècnics, gestors esportius i alumnat interessat, la trobada gratuïta reunirà experts en la matèria amb l'objectiu de reflexionar entorn de les claus per a desenvolupar una carrera dual de manera saludable i debatre sobre la recerca més recent generada en aquest camp.

PROGRAMA

Conferències

  • Compaginar estudis i esport: consideracions per a la salut mental de l'esportista.
  • La carrera dual en l'esport d'elit: barreres i facilitadors.
  • Entorns d'alt rendiment que promoguin la carrera dual: competències, ètica i equilibri.
  • Recerca en carrera dual: situació actual i línies futures.

Taules rodones

  • Experiències de clubs esportius i acadèmies en la promoció de carreres duals saludables.
  • Inserció dels esportistes en el món laboral: un guanyar-guanyar (win-win)?

Les persones interessades a assistir a les jornades que no es puguin desplaçar fins al campus podran seguir el desenvolupament de l’esdeveniment en directe al següent enllaç:  https://www.youtube.com/watch?v=X64z_QLwP8Q