El COPIB i la Conselleria d'Educació es reuneixen per a establir una línia de col·laboració en matèria de prevenció d'ideació suïcida i autolesions en l'àmbit educatiu

Publicat el 1 de Agost de 2022

La Conselleria d'Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears ha demanat la col·laboració al COPIB per a la implementació d'un programa complementari al protocol d'actuació existent per a oferir atenció psicològica a l'alumnat i a les famílies en cas d'ideació suïcida i autolesions, el pròxim curs escolar 2022-2023.

El degà del COPIB, Javier Torres, i el membre de la Junta de Govern del Col·legi Joan Antoni Sancho es varen reunir el passat dimarts 26 de juliol amb responsables de la Conselleria per a analitzar conjuntament la possibilitat de crear un procediment específic per a aquestes situacions d'alt risc.

En concret, la reunió, que va tenir lloc a la seu de la Conselleria a Son Fuster a petició dels responsables del Govern, va comptar amb la presència de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández; el secretari general, Tomeu Barceló; i la directora de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Aina Amengual.

En el transcurs de la trobada, els responsables del COPIB varen analitzar al costat dels membres de la Conselleria totes les casuístiques, possibles situacions i aspectes clau que són necessaris tenir en compte per a definir aquest nou dispositiu en el qual col·laborarà el COPIB, així com detalls formals per a la seva execució, com el perfil, funcions i treball que realitzaran els psicòlegs i les psicòlogues que formin part del projecte.

Els responsables d'Educació varen emplaçar als membres del COPIB a una nova reunió al setembre per a concretar els detalls del programa amb la finalitat que es desenvolupin de manera satisfactòria durant el curs acadèmic 2022/23. Amb posterioritat, el COPIB obriria una convocatòria perquè els/les col·legiats/des interessat/des hi puguin participar.