​El COPIB demana a la Conselleria de Salut col·laboració per impulsar la nova especialitat de Psicooncologia i Cures Pal·liatives en l'àmbit sanitari

Publicat el 26 de Març de 2024
​El COPIB demana a la Conselleria de Salut col·laboració per impulsar la nova especialitat de Psicooncologia i Cures Pal·liatives en l'àmbit sanitari

El passat dimecres 13 de març, el degà del COPIB, Javier Torres, juntament amb la integrant del Grup de Treball de Psicooncologia i Cures Pal·liatives del Col·legi, Raquel Rodríguez, varen mantenir una important reunió amb la consellera de Salut, Manuela García. L'objectiu d'aquesta trobada va ser presentar a la responsable de salut de la comunitat autònoma la iniciativa del Consell General de Psicologia per impulsar la creació de la nova especialitat de Psicooncologia i Cures Pal·liatives en l'àmbit sanitari.

Els representants del COPIB varen explicar que l'estratègia consensuada des del Consell cerca garantir que els llocs de treball de psicòlegs/ogues que es dediquen a l'acompanyament de pacients oncològics i a les cures pal·liatives estiguin ocupats per professionals que comptin amb l'especialització corresponent. Per aconseguir que la proposta avanci i obtenir aquesta especialització, els representants del COPIB varen sol·licitar a García que en la pròxima reunió intersectorial de salut amb el Ministeri s'inclogui la sol·licitud de l'especialitat per part de la comunitat autònoma, ja que és necessari obtenir el suport d'almenys set regions perquè la petició prosperi.

En aquest context, durant la reunió que es va estendre per aproximadament una hora i mitja, el degà del COPIB i Raquel Rodríguez varen destacar la precària situació a les Illes Balears respecte a l'atenció psicològica a pacients oncològics, tant en la població adulta com en l'àrea pediàtrica. Per aquest motiu, varen sol·licitar a la consellera García que s'estudiïn possibles alternatives per abordar aquesta situació mentre s'espera que el Ministeri de Sanitat posi en marxa l'especialitat de Psicòleg/oga especialista en Psicooncologia i Cures Pal·liatives.

Des del COPIB valoren que la reunió mantinguda amb la consellera Manuela García representa un pas important cap a la millora de l'atenció psicològica en l'àmbit oncològic i de cures pal·liatives a Balears, així com un impuls significatiu per a la consolidació d'una especialitat que garanteixi la qualitat en l'atenció d'aquests pacients.