El COPIB demanda 'tolerància 0' amb les agressions sexuals

Publicat el 25 de Agost de 2021

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) vol expressar el seu rebuig per la violació grupal a la qual va ser sotmesa una jove mallorquina fa escassos dies a Formentera i demanda ‘tolerància 0’ amb les agressions sexuals.

La Junta de Govern del COPIB incideix en la necessitat de reforçar i invertir en polítiques de prevenció efectives dirigides a la infància, la joventut i a tota la ciutadania, per a promoure una societat més justa i igualitària que garanteixi el respecte de la llibertat sexual de totes les dones i elimini qualsevol símptoma de violència masclista.

Així mateix, les/els professionals de la Psicologia de les Illes remarquen que és fonamental una educació afectivosexual integral, global, accessible i amb enfocament feminista i de gènere en totes les etapes educatives per a afavorir la vivència i experiència d'una sexualitat diversa, responsable, compartida, respectuosa, igualitària i consentida allunyada completament de models masclistes de sotmetiment o abús de poder sobre els cossos de les dones (pornografia, prostitució, etcètera).

Amb aquesta finalitat, el COPIB tendeix la mà per a col·laborar amb totes aquelles iniciatives que persegueixin reforçar el sistema d'atenció per a dones víctimes d'agressions sexuals amb dos objectius clars. D'una banda, garantint la seva qualitat i efectivitat. D'altra banda, incloent en aquesta resposta integral la figura essencial de les/dels professionals de la Psicologia especialitzades/ts en l'acompanyament durant tot el procés terapèutic i tractament de seqüeles i ferides psicològiques i de sofriment emocional conseqüència d'una violació i/o agressió sexual ajustant-se als temps i necessitats de cada dona.

Junta de Govern COPIB
25 d’agost de 2021