​EL COPIB i el Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears estudien col·laborar per promoure el benestar integral de la ciutadania

Publicat el 19 de Març de 2024
​EL COPIB i el Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears estudien col·laborar per promoure el benestar integral de la ciutadania

El degà del COPIB, Javier Torres, es va reunir el passat 27 de febrer amb la vicedegana del Col·legi de Fisioterapeutes de les Illes Balears (COFIB), Natalia Pérez, per establir línies de col·laboració entre les dues institucions, que permetin traslladar a la ciutadania la interrelació entre ambdós àmbits per al seu benestar integral.

Durant la reunió, que va tenir lloc a la seu del COPIB, la representant del col·legi de fisioterapeutes va explicar a Torres que un dels eixos estratègics en què treballa el col·legi és la fisioteràpia en Salut Mental i, concretament, en com acudir a un/a fisioterapeuta pot ajudar les persones a controlar i, sovint, retardar la progressió d'aquestes afeccions, la qual cosa al seu torn pot reduir l'ansietat associada i tenir un impacte positiu en altres afeccions de salut mental.

En aquest context, Natalia Pérez va ressaltar la importància de col·laborar amb el col·lectiu professional de Psicologia per integrar de manera conjunta les visions física i psicològica. A més, va fer èmfasi en la necessitat de combatre l'intrusisme massiu que afecta la societat, amb l'objectiu de salvaguardar la salut física i emocional de la població enfront de pseudoteràpies que afecten tant la Psicologia com la Fisioteràpia.

Javier Torres va expressar el seu acord amb les propostes de Natalia Pérez i va valorar positivament la iniciativa del Col·legi de Fisioterapeutes. A més, va suggerir possibles àrees de col·laboració, com l'organització de píndoles formatives en línia per part del COPIB, dirigides a fisioterapeutes. Aquestes sessions pràctiques de 2/3 hores abordarien temes específics com habilitats comunicatives en el tracte amb pacients, gestió de conflictes, comunicació no agressiva, presa de decisions en estils de vida saludables, millora del maneig del dol i acompanyament en lesions físiques que afecten la participació social dels pacients.

Així mateix, es va discutir la possibilitat d'organitzar una taula rodona amb professionals d'ambdós col·legis, per tal de destacar la tasca d'ambdues disciplines, promoure una perspectiva professional i científica del treball en Psicologia i Fisioteràpia, així com difondre coneixements a nivell poblacional. Aquesta iniciativa cerca també col·laborar amb associacions i aconseguir un impacte politicosocial en la gestió de certes malalties.