​COPIB i Fundación NEMO exploren línies de col·laboració en l'àmbit de la diversitat funcional

Publicat el 12 de Juny de 2024
​COPIB i Fundación NEMO exploren línies de col·laboració en l'àmbit de la diversitat funcional

El degà del COPIB, Javier Torres, es va reunir el passat dimecres 5 de juny amb el responsable de Relacions Institucionals de la Fundación NEMO, Toni Tudela, per estudiar possibles línies de col·laboració entre el Col·legi i l'esmentada entitat, que treballa l'àmbit de la diversitat funcional, atenent prop de 700 famílies a Balears.

La reunió, celebrada a les dependències del COPIB, va abordar diverses iniciatives per a l'any vinent. Entre elles, es va destacar l'organització d'una jornada específica per a professionals l'objectiu de la qual serà visibilitzar el crucial paper de la Psicologia en l'àrea de la diversitat funcional.

A més, Javier Torres va proposar organitzar una activitat formativa de dues hores per a psicòlegs i psicòlogues interessats a aprendre a manejar-se amb aquests pacients. Aquesta formació permetria conèixer les oportunitats i reptes que presenta aquest àmbit d'intervenció, enfortint les competències dels professionals.

En un altre ordre de temes, ambdues entitats varen expressar el seu compromís d'estudiar la viabilitat de realitzar un simulacre d'emergències a la seu de la Fundación NEMO. Aquest exercici permetria als professionals del Grup d'Intervenció Psicològica en Emergències i Catàstrofes (GIPEC) entrenar-se en intervencions d'emergències amb persones amb diversitat funcional.

En finalitzar la trobada, Toni Tudela va manifestar la seva satisfacció per la possibilitat de cooperar amb el COPIB i es va mostrar obert a qualsevol suggeriment de col·laboració futura que pugui sorgir.

El degà del COPIB, per la seva banda, va destacar que aquesta col·laboració cerca visibilitzar i millorar les pràctiques professionals a través de jornades específiques, articles en revistes especialitzades i activitats formatives per a professionals de la Psicologia. A més, contempla la preparació per a emergències, demostrant un compromís integral per abordar les necessitats i oportunitats relacionades amb la diversitat funcional, promovent la inclusió i el benestar d’aquestes persones en situacions quotidianes i de crisi.