El COPIB organitza un curs amb Josean Echauri per a aprofundir en l'ús de l'Escala de Predicció de Risc de Violència contra la parella (EPV-R)

Publicat el 4 de Abril de 2022

Josean Echauri, doctor en Psicologia i referent a dissenyar teràpies d'intervenció dirigides a agressors de violència de gènere i sexual, dirigeix el curs especialitzat organitzat pel COPIB per a aprofundir en l'ús de l'Escala de Predicció de Risc de Violència contra la parella (EPV-R). La formació presencial, tendrà lloc els dies 6 i 7 de maig, a la seu del COPIB, a Palma.

L'Escala de Predicció de Risc de violència s'aplica en tres nivells fonamentals: el de violència de gènere, el de violència domèstica (que pot incloure variants com les agressions de fills a pares i viceversa) i, el d'agressors sexuals. L'objectiu de tots ells és garantir la seguretat de la persona maltractada, la immensa majoria dones, i prevenir nous episodis.

Conscients de la importància de conèixer i manejar una eina imprescindible per a estimar eficientment la probabilitat que una persona es comporti de manera violenta en el futur, el curs del COPIB permetrà a les persones assistents examinar les característiques concretes de les víctimes de violència de gènere i sexual, així com les característiques i perfils d'agressors, per a aprofundir després en l'avaluació del risc de violència cap a la parella a partir del coneixement i l'aplicació de l'Escala de Predicció de Violència (EPV-R).

Amb aquesta finalitat, el programa s'ha estructurat en dues parts. La primera part se centrarà en analitzar les característiques de les víctimes de delictes violents, així com a revisar la intervenció d'urgència en comissaria, la intervenció amb víctimes de violència de gènere i la intervenció amb víctimes de violència sexual. D'igual manera, s'examinarà el perfil dels victimaris de delictes violents i la intervenció diferenciada amb agressors de violència de gènere i amb agressors de violència sexual.

La segona part de la formació es dedicarà a aprofundir en l'Avaluació del Risc i en l'Escala de Predicció de violència greu contra la parella (EPV-R), perquè les persones assistents aprenguin les seves bases i com utilitzar-la a partir de guies, plantilles i anàlisis de casos pràctics

Josean Echauri és membre de la Xarxa Nacional de Psicòlegs per a l'Atenció a Víctimes del Terrorisme (Ministeri d'Interior-Direcció General de Suport a Víctimes del Terrorisme), membre de la Societat Espanyola de Psicologia Jurídica i Forense (SEPJF), president de l'Associació Iberoamericana de Psicologia Jurídica-Internacional (AIPJ) i especialista en Psicoteràpia acreditat per la Federació Europea d'Associacions de Psicòlegs (AIPJ).