El COPIB organitza un taller per a entrenar la compassió i l'autocura com a fortaleses per a afrontar el sofriment i incrementar la resilencia

Publicat el 3 de Novembre de 2021

El COPIB ha organitzat per als pròxims dies 26 i 27 de novembre el taller en línia ‘Entrenar la compassió i autocuidar-se’. La formació, de 10 hores de durada, té l'objectiu d'iniciar a les persones que assisteixin en l'entrenament de la compassió com a fortalesa, per a enfrontar-se al sofriment -propi i aliè-, i la resiliència, per a prevenir la fatiga per compassió, l'estrès i l'ansietat, així com per a incrementar l'autocompassió, afavorir l'autocura i la connexió amb l'altre.

Encara que la compassió ha estat estudiada i entrenada en les tradicions contemplatives en els dos últims millennis, en les últimes dècades també ha estat investigada científicament en el context de la neurociència i la psicologia. En aquest àmbit, els estudis científics sobre l'entrenament en la compassió mostren un augment significatiu del benestar psicològic i una millora de les estratègies de regulació emocional i la resposta immune, un canvi en el funcionament del cervell augmentant la seva resiliència i una millora de les habilitats relacionals, com per exemple augmentant l'empatia i la compassió al mateix temps que disminueix el distrès empàtic.

La doctora María Belén González Gracera, oncòloga dedicada a les cures pal·liatives, facultativa especialista de l'Àrea d'Oncologia Mèdica a l'Hospital Son Llàtzer i formadora internacional d'instructors del programa d'entrenament del cultiu de la compassió, dirigeix el taller que combina explicacions teòriques, exercicis relacionals, indagació personal, meditació i pràctiques informals aplicables a la vida quotidiana.

Les persones interessades a assistir al taller poden consultar el detall del programa i formalitzar la inscripció en la web del COPIB.

https://copib.es/cursos/20211126ON/taller-en-linia-entrenar-la-compassio-i-autocuidar-se