El COPIB participa en el III Congrés de Salut Mental Digital

Publicat el 10 de Juny de 2021

El COPIB participa en el III Congreso de Salud Mental Digital / II Congreso Iberoamericano en Ciberpsicología, que tendrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juliol i al qual es podrà accedir de forma totalment gratuïta inscrivint-se al web www.cibersalud.org.

El coordinador del Grup de Treball de Psicologia en línia i Societat Digital del Col·legi, Juanjo Martí Noguera, organitza l'esdeveniment, que comptarà amb les intervencions de 15 especialistes per a debatre sobre qüestions relacionades amb l'ús de tecnologies digitals en la promoció, la prevenció i l'atenció en salut mental i benestar. L'objectiu és sensibilitzar sobre què implica la connectivitat i reflexionar sobre les competències necessàries per al benestar davant l'espai digital.

Entre d’altres, destaca la participació de Vicente Alcántara, vocal de Psicologia Jurídica del COPIB, que intervindrà el dimarts 13 de juliol, a les 16.00 hores, en la taula de debat "Vulnerabilitats i oportunitats en salut mental digital" al costat d'Encarnación Iglesias, representant de Stop Violencia Digital de Género, i José Luis Alba, responsable de l'Instituto Iberoamericano de Criminología Aplicada.

En el 2021 els efectes de la pandèmia han accelerat la transformació digital, l'eix de les jornades centra la seva atenció a analitzar com ha impactat en la salut mental de la població i la importància de preparar a professionals i societat per a una societat interconnectada.

Amb aquesta finalitat, el programa abordarà en les diferents sessions previstes quatre temàtiques relacionades amb la comprensió i impacte social del context digital en benestar i salut.

  • Dilluns 12 de juliol la jornada reflexionarà sobre els desafiaments de comprendre l'espai digital i els seus impactes en el nostre comportament, així com la implicació d'empreses en benestar i salut des de la implementació del teletreball a serveis digitals oferts a la societat.
  • Dimarts 13 de juliol s'analitzarà primer l'ús de les tecnologies com a recurs de salut per mitjà de les oportunitats i vulnerabilitats d'estar en internet, per a centrar-se després en l'impacte de les tecnologies digitals en la salut i el benestar i en la importància d'aprendre a gestionar el seu ús i aprendre a desconnectar.
  • Dimecres dia 14 de juliol es presentaran empreses que integren la intel·ligència artificial i desenvolupen programes que permeten optimitzar recursos de coneixement per a atendre amb major precisió la prevenció, promoció i intervenció en salut; i es tancarà amb un diàleg sobre com preparar competències digitals per al benestar.

En paral·lel, es desenvoluparan tres tallers per als quals cal inscriure's prèviament:

  • Casos Clínics i Atenció en línia, a càrrec de Mora Zaharya
  • Perfil professional digital, a càrrec de Juanjo Martí
  • Ús de plataformes digitals, a càrrec d'Ángel Prieto.

Les persones interessades poden consultar la informació detallada del programa i dels ponents convidats al web des del qual també es podrà seguir l'esdeveniment www.cibersalud.org