El COPIB participa en el ple de l'OIAM que avança en la protecció dels drets i el benestar de la infància i adolescència a Mallorca

Publicat el 2 de Juliol de 2024
El COPIB participa en el ple de l'OIAM que avança en la protecció dels drets i el benestar de la infància i adolescència a Mallorca

La vocal de Psicologia Jurídica del COPIB, Miriam Kefauver, va assistir el passat 20 de juny al ple de l'Observatori de la Infància i l'Adolescència de Mallorca (OIAM). La sessió va estar presidida pel conseller de Benestar Social i president de l'IMAS, Guillermo Sánchez, que va presentar els avanços més significatius per garantir la integritat i drets del col·lectiu infanto-juvenil en tots els àmbits, com el primer Pla d'Acolliment Residencial.

Aquest pla, consensuat amb professionals i entitats, cerca especialitzar la xarxa de serveis d'acollida per atendre les necessitats particulars de cada menor, sense oblidar els objectius compartits per tots els serveis per garantir el seu benestar i que giren al voltant de cinc temes: els serveis d'acolliment com a entorn segur, la intervenció familiar des de l'acolliment residencial, l'emancipació i transició cap a la vida adulta, la salut mental d'infants i adolescents acollits i el treball amb les tecnologies de les relacions, informació i comunicació.

Durant la sessió plenària també es va ratificar la continuïtat del Pla d’Atenció i els Drets de la Infància i l’Adolescència (PADIAM) fins al 2028 i es varen detallar noves bases de col·laboració amb els ajuntaments per impulsar polítiques a favor de la infància. Així mateix, es va aprovar un manifest contra l'estigmatització de menors estrangers no acompanyats, promovent la seva integració social. Finalment, es va anunciar la creació d'una unitat especialitzada a atendre aquests menors, recolzada per un equip d'integradors culturals i treballadors socials.