El COPIB participa en la reunió mensual del Grup d'Estudis sobre Prostitució a Balears (GEPIB)

Publicat el 20 de Abril de 2021

La Vocal de Psicologia d'Igualtat i Gènere del COPIB, Ana María Madrid, va participar el passat 26 de març en una nova reunió de seguiment de les entitats que componen el Grup d'Estudis sobre Prostitució a les Illes Balears, GEPIB. En aquesta ocasió, els temes que es varen abordar en l'ordre del dia varen ser:

 Revisió del Projecte Europeu que s'ha presentat. El pla està pendent de finançament, que previsiblement arribarà de l'Estat, i des del GEPIB es considera la possibilitat de participar en els diferents grups de treball que es crearan en el marc d'aquest projecte per al seu desenvolupament.

 Informació de la trobada que varen mantenir representants d’ADIBS i del GEPIB amb el president del TSJIB, Antoni Terrasa García, i del bon acolliment que varen tenir els projectes que es varen plantejar, com ara:

a) Pla de formació integral amb perspectiva de gènere, que no se cenyeixi únicament al tema del tràfic.

b) Jornades per a la judicatura sobre explotació sexual i tràfic. Sobre aquest tema el GEPIB es va comprometre a crear un grup de treball per a preparar una proposta de ponents que podrien abordar el tema des de diferents perspectives relacionades amb la Llei i amb la perspectiva de gènere integral.

c) Millorar el tracte a les víctimes de tràfic, d'acord amb el compliment dels protocols i acords signats sobre aquesta matèria. En aquest sentit, durant la trobada amb el president del TSJIB es varen exposar casos de mala praxi per a visibilitzar que no es tracta de casos aïllats, sinó que és un problema estructural de la judicatura.

 Anàlisi del document creat i revisat pels membres del GEPIB, en el qual també ha participat activament la representant del COPIB, sobre la necessitat de promoure l'Educació Afectiva Sexual (EAS), abans de la seva aprovació definitiva en una pròxima trobada.

 Revisió de les noves accions promogudes per l'ajuntament de Calvià arran dels resultats de l'estudi en matèria afectivosexual que s'ha realitzat. El 14 d'abril es presenta als centres educatius el llibre publicat amb l'estudi i s'està elaborant el Pla municipal d’EAS amb activitats dirigides a totes les etapes educatives cadascuna d'elles amb particularitats diferents.

 Anàlisi i revisió de la presentació de l'Estudi de la Prostitució a Eivissa, i propostes per a la seva difusió en tots els municipis de l'illa.

Finalment, es va oferir la possibilitat que alguna persona del GEPIB pugui collaborar en la recollida de dades de la recerca que Emakunde a encarregat a Lluís Ballester per a preparar un Curs sobre Prostitució deslocalitzada al País Basc i iniciar un treball de recerca sobre la prostitució més oculta a partir d'aquest mes d'abril.