El COPIB participa en una nova reunió de seguiment del Grup d’Estudis de la Prostitució a les Illes Balears

Publicat el 14 de Juliol de 2021

La vocal de Psicologia d'Igualtat i Gènere i Sotssecretària de la Junta de Govern del Col·legi, Ana María Madrid, va assistir el passat divendres 2 de juliol a la reunió mensual del Grup d’Estudis de la Prostitució a les Illes Balears (GEPIB), que no tornarà a convocar als seus integrants fins a setembre.

La reunió va tenir un caràcter principalment informatiu sobre l'estat en el qual es troben les diferents activitats que impulsa el GEPIB, com la proposta de formació judicial que està tancant i que inclouria també formació sobre la nova llei de protecció integral a la infància i adolescència enfront de la violència.

Així mateix, es varen plantejar nous projectes com la possibilitat de realitzar un seminari de treball sobre “Prostitució deslocalitzada: propostes de treball a partir de la cerca de processos d'ocultació”, que podria dur-se a terme al setembre.

En la trobada també es va decidir sol·licitar una reunió amb la Conselleria d’Afers Socials amb l'objectiu de millorar el sistema d'ajudes RESOGA en condicions especials, que entitats com Casal Petit, Creu Roja i Metges del Món, entre d’altres, ajuden a sol·licitar a les dones que atenen.

Finalment, es va traslladar a les persones assistents informació sobre les taules de coordinació territorials i sobre l'organització de les V Jornades sobre prostitució de Calvià, previstes per a el mes vinent novembre, on es considera la participació de professionals com Noemi Pereda, professora de Psicologia i experta en victimització i dones joves en situació de victimització extrema.