​El COPIB reconeix la contribució de Vicente Soria al desenvolupament de la psicologia d'emergències a la comunitat autònoma

Publicat el 3 de Juny de 2024
​El COPIB reconeix la contribució de Vicente Soria al desenvolupament de la psicologia d'emergències a la comunitat autònoma

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) ha volgut reconèixer públicament la trajectòria professional de Vicente Soria com a històric director del Centre d'Emergències 112 del Govern de les Illes Balears, càrrec que ha ostentat fins fa poc més d'un mes i des del qual ha contribuït al desenvolupament de la psicologia d'emergències a la comunitat autònoma.

El degà, Javier Torres, i la coordinadora del Grup de Treball d'intervenció psicològica en emergències i catàstrofes (GIPEC IB), Antònia Ramis, varen lliurar a Soria una escultura commemorativa i una caricatura com a mostra d'aquest reconeixement, en el marc de les I Jornades de Psicologia de les Illes Balears, celebrades recentment.

Psicòleg de professió, a principis dels anys noranta Vicente Soria va ser destinat a la Junta de Protecció del Menor de Balears. Després de diversos anys treballant amb al·lots i al·lotes víctimes de famílies desestructurades i protegint els menors, va ser nomenat director del 112, el Centre d'Emergències de Balears.

Des d'aquest càrrec, Soria ha defensat sempre davant les institucions i la ciutadania la important tasca que realitzen els professionals de la psicologia d'emergències i segueix fent-ho "perquè tenim el millor programa d'atenció psicològica en emergències d'Europa i possiblement del món", va assenyalar. Visiblement emocionat, Soria va expressar la seva gratitud pel reconeixement i va destacar que "ha estat un honor compartir tots aquests anys d'experiència amb el grup".

Finalment, Vicente Soria va llançar un missatge a les autoritats sobre la importància de mantenir actiu el servei i cuidar uns professionals el treball dels quals s'ha convertit en una peça clau en l'engranatge de la intervenció en situacions extremes, proporcionant suport psicològic immediat a persones afectades per desastres i situacions crítiques.