El COPIB renova el conveni de col·laboració amb Palmaesports per a donar suport al seu programa de beques esportives per a menors en risc d'exclusió social

Publicat el 15 de Novembre de 2021

El degà del COPIB, Javier Torres, i el president de PALMAesports, Javier Alejandro Oliver, varen signar el dijous 4 de novembre la renovació del conveni de collaboració que vehicula el suport del Col·legi al programa de beques esportives que promou l'entitat sense ànim de lucre sota el lema "Integració social a través de l'esport de la població infantil de la ciutat de Palma en situació de pobresa o risc d'exclusió".

Prèviament a la signatura de l'acord, el degà del COPIB va valorar el treball que realitza PALMAesports i el balanç positiu que reflecteix la memòria anual de l'entitat, que l'any passat va becar a 25 menors gràcies a entitats com el Col·legi. Torres va destacar el plantejament i desenvolupament d'instruments i materials relacionats amb la integració a través de la pràctica esportiva, així com la professionalitat de les persones que treballen en l'entitat, totes elles capacitades per a la formació i educació en aquesta activitat. A l'acte també varen assistir Cristóbal Villalonga, vocal de Psicologia de l'Esport i l'Activitat Física del COPIB, i Cati Rigo, psicòloga i responsable del projecte socioeducatiu de PALMAesports.

El COPIB considera que l'activitat física i l'esport són una parcella important de desenvolupament de la nostra societat i que l'esport d'equip té valors educatius i integradors que afavoreixen la millora de la qualitat de vida de tots els grups de la població i en aquest cas en concret de la població en edat escolar. Aquest fet, unit a l'esperit social que fonamenta l'estratègia de responsabilitat corporativa del COPIB, avala la renovació del conveni, que mitjançant una petita donació permetrà que un/a menor pugui gaudir d'una beca en la modalitat esportiva que triï, en les diferents escoles esportives inclusives que l'entitat té distribuïdes en diferents barriades de Palma.

Així mateix, l'acord compromet a totes dues parts a

  • cooperar, promoure, afavorir, i impulsar conjuntament activitats en els àmbits de formació en matèria esportiva i de la salut;
  • col·laborar i prestar-se assessorament i informació mútua en qüestions relacionades amb l'activitat de totes dues entitats en activitats físiques, esportives i en àmbit de la salut.
  • col·laboració professional docent en el disseny i realització de cursos, debats, divulgació i, en general, qualsevol altra relacionada amb l'activitat física, esportiva i de la salut.
  • difondre pels seus mitjans habituals la intenció, contingut i abast del present conveni per a afavorir el desenvolupament de l'acord.
  • incloure el nom i el logotip de totes dues entitats en les realitzacions i la publicitat que pugui emanar del present conveni de col·laboració.