El COPIB reprén a l’octubre la seva activitat formativa amb tres interessants propostes

Publicat el 21 de Juliol de 2021

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) reprendrà a l'octubre la seva activitat formativa amb tres interessants propostes relacionades amb la Psicologia del Treball i les Organitzacions, la Violència de Gènere en Dones amb Drogodependents i la Psicooncologia.

La psicòloga Maria Coloma Almiñana (M-32933), experta en Recursos Humans i especialista en Transformació Cultural, Propòsit Corporatiu i Estratègia de Negoci, impartirà el 5 d'octubre la Sessió Clínica gratuïta "Metodologia Agile i Recursos Humans". L'objectiu de l'activitat que es desenvoluparà a través de la plataforma Zoom és presentar els conceptes bàsics de la metodologia Agile i avaluar la importància d'implementar-la en les organitzacions. Amb aquesta finalitat, Almiñana analitzarà el context VUCA (volatilitat, incertesa, complexitat i ambigüitat) en els entorns de les organitzacions i donarà a conèixer el marc Scrum Master (professional que lidera equips per a aconseguir una gestió àgil dels projectes) i el Scrum Master en Recursos Humans.

Un seminari web gratuït sobre "Atenció psicològica en dones víctimes de violència de gènere amb drogodependències" és la proposta formativa del COPIB per al dia 7 d'octubre. Raquel Herrezuelo (B-02765), psicòloga general sanitària, Màster en Política d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, experta en Integració i Intervenció Social dirigeix aquesta sessió en la qual analitzarà la importància de la inclusió de la perspectiva de gènere en el tractament psicològic; revisarà l'estat de la recerca en aquest camp; dotarà d'eines teòriques i aplicades als/a les professionals que assisteixin i propiciarà la reflexió i el debat dels/de les participants.

Finalment, els dies 21 i 22 d'octubre, el COPIB oferirà el curs en línia "Psicooncologia i Psicologia Positiva: Actualització psicoterapèutica i innovació a través de la transformació digital". Els professionals de la Psicologia Cristian Ochoa Arnedo (11579 COPC), María Lleras (19366 COPC) i Aida Flix Valle (24658 COPC) desenvoluparan un programa de 8 hores de formació, en el qual s'examinaran qüestions com l'impacte de la pandèmia en la transformació digital de l'atenció psicooncològica; l'actualització de l'ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació en el camp de la salut (e-health) i els nous models de tractament basats en la psicoteràpia positiva en càncer en comparativa amb altres tipus d'abordatges.

Així mateix, es preveu analitzar els resultats de la recerca comparativa amb altres teràpies i amb l'ús de nous formats digitals que ha realitzat el grup de recerca que dirigeix Cristian Ochoa i donar a conèixer el programa de Psicoteràpia positiva per a supervivents de càncer, la seva adaptació i aplicabilitat en la seva modalitat en línia i la seva eficiència en comparació amb la intervenció presencial.

Les persones interessades a formar-se en alguna/es de les propostes poden reservar la seva plaça en la secció de formació de la web del COPIB.