El COPIB valora l'activació del 024, el nou telèfon per a prevenir el suïcidi

Publicat el 12 de Maig de 2022

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) valora de manera positiva l'activació del telèfon 024, que sota el lema ‘Crida a la vida’ posa en marxa aquest dimarts el Govern per a atendre a totes aquelles persones que estan sofrint i tenen ideacions suïcides, així com als seus afins.

Mancant conèixer els detalls sobre com es gestionarà la línia i quins professionals atendran les cridades, el Col·legi destaca que “totes les iniciatives i recursos que contribueixin a prevenir el suïcidi i salvar una vida són necessaris, especialment en un moment en el qual el nombre de casos relacionats amb la ideació suïcida està augmentant”.

Així mateix, el COPIB recorda a la ciutadania de les Illes que la comunitat autònoma disposa d'altres recursos per a atendre les persones en risc de suïcidi i als seus familiars. En concret, pot telefonar a l’112, que compta amb un equip de professionals de la Psicologia per a atendre les 24 hores del dia una situació d'emergència -de manera presencial i/o telefònica-, o acudir a les Unitats d'Atenció específiques dels hospitals de referència de les Illes.

També poden rebre atenció en el Telèfon de l'esperança, l'associació Ángeles de Azul y Verde, quan la persona afectada pertany a les forces de seguretat, i a AFASIB, l'associació de referència de Balears per als supervivents del suïcidi.