El degà del COPIB participa en la cerimònia de Graduació de la Facultat de Psicologia de la UIB

Publicat el 6 de Novembre de 2023
El degà del COPIB participa en la cerimònia de Graduació de la Facultat de Psicologia de la UIB

El degà del COPIB, Javier Torres, va tenir l'honor d'intervenir en la cerimònia de Graduació de la Facultat de Psicologia de la UIB de l'any acadèmic 2022-2023. L'esdeveniment, celebrat el passat dimarts 24 d'octubre a l'aula Magna de l'Escola d'Hostaleria, va estar presidit pel rector de la UIB, el doctor Jaume Carot, i el degà de la Facultat de Psicologia, Jordi Pich.

En el seu discurs, Javier Torres va voler traslladar un missatge positiu a les/als 42 alumnes graduats de la promoció, ressaltant que la Psicologia viu avui un moment interessant i d'oportunitats per als nous professionals. "Segurament vos estau demanant si resultareu útils a la societat. Mai he sigut tan optimista com ara. La societat demanda avui professionals de la Psicologia i aquesta afirmació no és demagògia, sinó una realitat", va destacar. El degà va esmentar com la percepció ciutadana de la professió ha canviat després de la pandèmia de COVID-19 i va assegurar que "consultar avui amb un professional de la Psicologia s'ha normalitzat, gràcies a personatges públics rellevants com esportistes i artistes del món de la música i de la interpretació que han parlat obertament de la seva experiència personal demanant ajuda a un psicòleg/oga.

El degà va emfatitzar que la Psicologia no només es requereix en l'àmbit clínic, sinó també en àrees com l'Atenció Primària, educació, serveis socials, cures intensives, recursos humans, prevenció de riscos laborals, emergències, addiccions a les noves tecnologies, atenció a víctimes de violència de gènere, immigrants i persones en exclusió social, així com en consultes privades, "que experimenten avui un desbordament de la demanda impensable fa 10 anys". Així mateix, va assenyalar que la formació contínua és fonamental per brindar una atenció psicològica de qualitat i va recordar la importància d'adherir-se al codi deontològic del Col·legi.

"Treballareu amb persones que dipositaran la seva confiança en vosaltres i vos convertireu en un pilar bàsic per a ells en un moment probablement molt vulnerable de les seves vides. Per això, és important que no vos conformeu amb el que heu après fins ara. La societat necessita professionals de la Psicologia ben preparats i formats. Llegiu i no vos quedeu en els titulars, supervisau la vostra feina fins i tot quan dugueu anys de professió, reconeixeu els vostres errors i demanau assessorament. Tant és si duis una setmana de treball o una dècada" va insistir.

"Som una professió d'ajuda, amb una base científica. L'important no és la bata que duguem, l'important és el que duim dins, el que aportam, el que oferim als nostres pacients i usuaris", va afirmar el degà.

A més, Javier Torres va advertir als recent graduats que el camí no serà fàcil i va destacar la importància de l'autocura del professional de la Psicologia al llarg de la seva carrera per exercir una bona feina. També va esmentar les "professions satèl·lits" i persones tòxiques que intenten arrabassar un pedaç del camp de la Psicologia i va emfatitzar la necessitat de reivindicar i valorar la professió mitjançant una formació rigorosa i científica.

El degà va finalitzar el seu discurs desitjant als nous professionals èxit i gaudi en la seva trajectòria professional i els va recordar que el COPIB està disponible per ajudar-los i donar-los suport en tot allò que necessitin al llarg de la seva carrera.

Durant la cerimònia, les alumnes Sofia Siles i Maria Busquets varen intervenir en representació de la promoció, i es va lliurar una obra gràfica inspirada en la fotografia 'Taquigrafia de l'emoció' de l'alumna del programa de Doctorat en Educació Isabel Eugenia, que simbolitza el pas de les/dels 42 alumnes per la UIB.