El COPIB participarà en un acte de conscienciació amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi el pròxim 10 de setembre

Publicat el 18 de Juliol de 2019

El degà i la vicedegana del COPIB, Javier Torres i María José Martínez, respectivament, es varen reunir el passat 9 de juliol amb representants de les principals entitats que treballen en la prevenció de la conducta suïcida a les Illes, per a treballar en l'organització d'un acte central amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, el pròxim 10 de setembre. L'objectiu de la iniciativa promoguda per l'Associació de Familiars i Amics Supervivents per al Suïcidi, AFASIB, és contribuir a sensibilitzar a la ciutadania sobre aquest greu problema de salut pública, visibilitzant i informant sobre la veritable magnitud del suïcidi coincidint amb l'efemèride establerta per l'OMS.

En concret, l'esdeveniment que es durà a terme en el Caixaforum de Palma a partir de les 18.00 hores comptarà amb la participació d'entitats i associacions que compten amb una àmplia experiència i trajectòria en la prevenció i l'abordatge de la conducta suïcida a les Illes. A més d’AFASIB i COPIB, també hi participaran: Telèfon de l'Esperança, Observatori del Suïcidi, Ángeles de Azul y Verde, Red AIPIS i la Plataforma Professional de Prevenció de la Conducta Suïcida (Papageno). Tots ells, a través dels representants que es designin, participaran en una taula rodona en la qual es pretén exposar els treballs i els recursos dels quals disposen per a abordar la problemàtica del suïcidi i que estan a la disposició de la ciutadania.

Al costat dels responsables del COPIB i de la presidenta d’AFASIB, Francisca Morell, a la reunió celebrada en la seu del Telèfon de l'Esperança, hi varen assistir la coordinadora de l'Observatori del Suïcidi dels Illes Balears, Nicole Haber, el responsable del Telèfon de l'Esperança, Mariano Gastalver, i el també membre d’aquesta organització, Lino Salas.

Tots ells varen tornar a coincidir en la importància de coordinar esforços i recursos per a impulsar més accions de divulgació, sensibilització i formació que permetin lluitar contra aquesta greu problemàtica educant sobre la prevenció de la conducta suïcida en collectius especialment vulnerables, però també entrenant als professionals en la detecció, maneig inicial de les persones amb risc suïcida i la seva derivació als serveis especialitzats.